ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: «Να πάρουμε πίσω τις γειτονιές μας»
Κοινωνία

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: «Να πάρουμε πίσω τις γειτονιές μας»

Η δημοτική παράταξη ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή καλεί, όπως φαίνεται στο κείμενο, τους δημότες σε συζήτηση – γνωριμία το Σάββατο 5 Απριλίου, στις 19:00 στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής επί των οδών Καράγιωργα και Δερβενακίων, στο Κοντόπευκο.

Σκοπός της συζήτησης είναι να γνωριστούν οι δημότες και να ενωθούν ώστε να διεκδικήσουν καλύτερες πόλεις.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Ως εδώ. Θέλουν να μας τα πάρουν όλα.

Στόχος τους είναι να σπάσουν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, τις ανθρώπινες σχέσεις και την αλληλεγγύη στην πολυκατοικία, στη γειτονιά, στην πόλη. Το σοκ και δέος της κυβέρνησης – υπηρέτη των τραπεζιτών και της Ε.Ε. στοχεύει στην απόγνωση, την αποξένωση, την ανημπόρια.

Κάπου θες ν΄ ακουμπήσεις κι έρχονται οι «τοπικοί άρχοντες», όλοι αυτοί που εδώ και δεκαετίες είναι το alter ego αυτών που σε καταδυναστεύουν, να σου τάξουν καλύτερη διαχείριση της δυστυχίας σου. Α-ψήφισέ τους! Σε θέλουν πρόβατο στο μαντρί τους. Ξέρουν καλά πως κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας.

Πάμε τώρα κόντρα στα σχέδιά τους.

Μη μένεις απομονωμένος στο διαμέρισμα-φυλακή, γνώρισε τον διπλανό σου, νοιάσου αν ο ηλικιωμένος γείτονας χρειάζεται βοήθεια ή έστω μια «καλημέρα». Μην ανέχεσαι να βλέπεις το παιδί σου να ασφυκτιά στο παιδικό δωμάτιο και να μην τολμάς να διεκδικήσεις τους ελεύθερους χώρους γι΄ αυτό και τους φίλους του, για σένα και τον γείτονά σου. Ξέρουν καλά πως άμα κάνεις το πρώτο βήμα, άμα απαιτήσεις να πάρεις πίσω τη γειτονιά σου δεν θα σταματήσεις εκεί. Μαζί με τους αλληλέγγυους γείτονές σου θα διεκδικήσεις κι όλα αυτά που τόσα χρόνια σου κλέβουν, θα απαιτήσεις να ζεις κι όχι απλά να επιβιώνεις. Είναι δικαίωμά μας η στέγη, το νερό, το σχολείο, το ιατρείο, δεν είναι εμπορεύματα για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Αν πιστεύεις πως με ανάθεση κανείς ποτέ δεν σώθηκε, αν πιστεύεις πως «μας φαίνονταν μεγάλοι γιατί ήμασταν σκυφτοί και μόνοι» πάλεψε για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν. Αρχίζουμε από τις γειτονιές μας. Γνωριζόμαστε, βρίσκουμε όλα αυτά που μας ενώνουν απέναντί τους, συνειδητοποιούμε ότι είμαστε πολλοί κι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Το Σάββατο 5 Απρίλη, στις 7 το βράδυ, στο 3ο Γυμνάσιο (Καράγιωργα και Δερβενακίων) θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να βρούμε μαζί τις δράσεις που θα αλλάξουν τις ζωές μας.

Αν δεν αντισταθούμε σ΄ όλες τις γειτονιές/ Οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές.

Δημοτική Παρέμβαση ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet