ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ… υπέρ των Ρομά Χαλανδρίου
Κοινωνία

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ… υπέρ των Ρομά Χαλανδρίου

Σε κινητοποίηση ενάντια στην κατεδάφιση κτισμάτων στον καταυλισμό των Ρομά στον Δήμο Χαλανδρίου, στην περιοχή Νομισματοκοπείου, καλεί η δημοτική παράταξη του όμορου Δήμου της Αγίας Παρασκευής ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη καλεί τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής, τα εργατικά συνδικάτα, τις παρατάξεις της αριστεράς και τη νέα δημοτική αρχή της πόλης σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους Ρομά, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 5;30 το πρωί στον χώρο του καταυλισμού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Συγκέντρωση συμπαράστασης Τρίτη 30/09/14 στις 05:30 το πρωί στον Καταυλισμό

Η συγκυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου απειλεί ότι αύριο το πρωί θα στείλει τις μπουλντόζες στον καταυλισμό των Ρομά για να γκρεμίσουν τις παράγκες τους.

Πρόκειται για μία απαράδεκτη και ρατσιστική επίθεση που στοχοποιεί τους τσιγγάνους σκοπεύοντας να χαρίσει στους κερδοσκόπους της γης το συγκεκριμένο οικόπεδο-φιλέτο. Αυτή η επίθεση δε θα περάσει. Οι Ρομά κατοικούν στον συγκεκριμένο χώρο από το 1971. Δικαιούνται κατοικίες που να πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για ανθρώπινη διαβίωση.

Απαιτούμε από το δημόσιο να παραχωρήσει αυτές τις κατοικίες και δε θα αφήσουμε την κυβέρνηση να τους εξορίσει στην πρώην στρατιωτική βάση τους όρους «Πατέρα» ή οπουδήποτε αλλού και να τους αποκόψουν από την κοινωνία.

Η δημοτική κίνηση Φυσάει Κόντρα στέκεται σταθερά και αλληλέγγυα στο πλευρό των Ρομά και στηρίζει το δικαίωμά τους να παραμείνουν στον χώρο που 43 χρόνια τώρα έχουν επιλέξει και ζουν.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα της πόλης μας, τις δημοτικές παρατάξεις της αριστεράς και τη νέα δημοτική αρχή να πάρουν θέση και να σταθούν ενεργά στο πλευρό των Ρομά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νεολαίους καθώς και όλους τους κατοίκους της πόλης μας να δώσουμε μαζικά το παρόν στη διαδήλωση συμπαράστασης αύριο Τρίτη 30/09/14 στις 05:30 το πρωί στον καταυλισμό πίσω από το μετρό Νομισματοκοπείο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet