Φ. Αλεξόπουλος: Ανεφάρμοστη η απόφαση για μεταφορά φοιτητών από τη διοίκηση Ζορμπά
Κοινωνία

Φ. Αλεξόπουλος: Ανεφάρμοστη η απόφαση για μεταφορά φοιτητών από τη διοίκηση Ζορμπά

Διαφωνεί ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Φώτης Αλεξόπουλος με την πιλοτική εφαρμογή μεταφορά φοιτητών που ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει η δημοτική αρχή. Τους λόγους της διαφωνίας του εκθέτει σε επιστολή που απέστειλε στον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά και στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Κ. Δήμαρχε

»Έχω την εντύπωση ότι ως δήμαρχος είτε είσαι περιστοιχιζόμενος από “κακούς” συμβούλους, με πολύ κακές ιδέες και προτάσεις ή απλώς συμβαίνει να είσαι κακός σύμβουλος για τον εαυτό σου.

»Αυτό το αναφέρω γιατί παρατηρώ συνεχώς να πέφτεις στη μία “γκάφα” μετά την άλλη, στην προσπάθειά σου να αποδείξεις ότι είσαι παρών στην διοίκηση του Δήμου, ότι έχεις σχέδιο και όραμα για τον Δήμο, όταν είναι κοινό μυστικό πλέον στην πόλη ότι είσαι ο δήμαρχος του “απόλυτου μηδέν”.

»Αλήθεια, δεν μπορώ να γνωρίζω πώς σου ήρθε αυτή η ιδέα και μιλώ για την απόφασή σου, με το τμήμα Παιδείας, να μεταφέρεις φοιτητές της πόλης μας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όταν η πόλη μας διαθέτει φοιτητές που φοιτούν σε δεκάδες σχολές της Αθήνας και του Πειραιά.

»Πίστεψέ με, ο διαχωρισμός μαθητών και φοιτητών της πόλης μας είναι ανεπίτρεπτος. Όλα τα παιδιά της Αγίας Παρασκευής έχουν ίσα δικαιώματα από την πολιτεία και τις ίδιες υποχρεώσεις προς αυτήν.

»Όπως καταλαβαίνεις κ. δήμαρχε, αφορμή για τα σχόλιά μου στάθηκε το γεγονός ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής (ΘΑ) πραγματοποιήσει μια δράση, με θέμα τη μεταφορά φοιτητών προς την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου με λεωφορείο 50 θέσεων(πούλμαν)!!!

»Θα ήθελα να σου κάνω τις εξής ερωτήσεις κ. δήμαρχε:

  1. Έκανες κάποια έρευνα κ. Ζορμπά και διαπίστωσες ότι στη μοναδική σχολή που υπάρχει πρόβλημα μετακίνησης των φοιτητών της πόλης μας είναι το Πανεπιστήμιο Αθηνών;
  2. Οι άλλοι φοιτητές αντιστοιχών σχολών ΑΕΙ γιατί δεν απολαμβάνουν τέτοιου είδους “προνόμια” (π.χ. το Πανεπιστήμιο του Πειραιά ή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής); Δεν είναι «παιδιά της πόλης μας τα παιδιά που φοιτούν στα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα;
  3. Γνωρίζεις ότι το πρόγραμμα των φοιτητών χειμερινού εξαμήνου ξεκινά από τις 10:00 έως και 20:00, με διαφορετικές ώρες έναρξης και λήξης μαθημάτων ανάλογα το έτος σπουδών; Είναι, λοιπόν, ακατόρθωτο να φτιάξει κανείς ένα πρόγραμμα άφιξης και αναχώρησης σε φοιτητές 1 έτους, 2ου έτους, κ.λπ. με ένα μόνο λεωφορείο, όσο καλή διάθεση και να υπάρχει.
  4. Ποιος ο σκοπός και το αποτέλεσμα της παραπάνω δράσης, όταν τα παιδιά που σπουδάζουν σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης μας αντιμετωπίζουν εξίσου σοβαρά προβλήματα μετακίνησης;
  5. Μήπως θα έπρεπε να δημιουργήσουμε Δημοτική Συγκοινωνία για την πόλης μας ώστε να καλύψουμε τις εδώ ανάγκες που η πόλη και οι μαθητές έχουν ανάγκη;

»Κύριε δήμαρχε,

»Εστιάστε την προσοχή σας στα μικρά καθημερινά προβλήματα μετακίνησης των δημοτών σας μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης, ιδρύστε και ενεργοποιήστε τη Δημοτική Συγκοινωνία, με αφετηρία τους 4 σταθμούς Μετρό και αφήστε τις διαδημοτικές συγκοινωνίες με άλλες περιοχές, στα σχέδια της Περιφέρειας Αττικής η του υπουργείου Μεταφορών.

»Η παραπάνω απόφασή σας για τη συγκεκριμένη δράση είναι εντελώς ανορθόδοξη και μη εφαρμόσιμη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet