Φ. Αλεξόπουλος: Δράσεις όπως η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο θα πρέπει να γίνονται πιο γνωστές από τις δημοτικές αρχές
Κοινωνία

Φ. Αλεξόπουλος: Δράσεις όπως η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο θα πρέπει να γίνονται πιο γνωστές από τις δημοτικές αρχές

Ο επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή-Σύγχρονη Πόλη, Φώτης Αλεξόπουλος, αναφέρθηκε στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο και τόνισε ότι οι δημοτικές αρχές θα πρέπει να κάνουν πιο γνωστές στους πολίτες αντίστοιχες δράσεις. Παράλληλα επεσήμανε τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης και κάλεσε τους πολίτες να στραφούν σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά μέσα κυκλοφορίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα το 2000. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον εορτασμό αυτής της σημαντικής ημέρας είναι η πραγματοποίηση εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης σε μεγάλες πόλεις, σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή επικράτεια», δήλωσε αρχικά ο κ. Αλεξόπουλος και συνέχισε: «Συνήθως οι δημοτικές αρχές κλείνουν το κέντρο των πόλεων για τα αυτοκίνητα σε μια προσπάθεια να παρακινήσουν τους πολίτες να κινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με ποδήλατα αλλά και με τα πόδια».

Εν συνεχεία, τόνισε: «Είναι γεγονός ότι στην Αγία Παρασκευή, μια πόλη με 60.000 πληθυσμό, με τη Λεωφόρο Μεσογείων να διαπερνά τον οικιστικό ιστό της Πόλης, με τα γνωστά “μποτιλιαρίσματα” στην οδό Αγίου Ιωάννου, με αποχή των δημοτικών αρχών στην κατάθεση ενός ολοκληρωμένου συγκοινωνιακού χάρτη για την αποσυμφόρηση της σωρείας των προβλημάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων μας, ίσως είμαστε από τους πλέον άτυχους κατοίκους, που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα αυτά, σε μεγαλύτερο βαθμό από τις υπόλοιπες πόλεις του Λεκανοπέδιου».

Επιπρόσθετα, ο κ. Αλεξόπουλος υπογράμμισε ότι «η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και της ηχορύπανσης, καθώς και η δυσκολία προσβασιμότητας στους δρόμους και τα πεζοδρόμια είναι ενδεικτικά όσων αντιμετωπίζουμε όλοι καθημερινά».

Και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος συνεχίζει:

«Η Αγία Παρασκευή-Σύγχρονη Πόλη θεωρεί ότι τέτοιες ημέρες θα έπρεπε να γίνονται ιδιαίτερα γνωστές από τις δημοτικές αρχές στους πολίτες, με τη δημιουργία εορταστικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων που θα ξεκινούν από το πρωί και θα διαρκούν έως και το βράδυ», αναφέρει χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωσή του.

Κλείνοντας, ο κ. Αλεξόπουλος εξήγησε ότι «η συγκεκριμένη ημέρα είναι μια υπενθύμιση για τον τρόπο ζωής που πρέπει όλοι να ακολουθούμε καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η μετακίνηση με τα ΜΜΜ, με ποδήλατο και ακόμα καλύτερα με τα πόδια, όσο συχνότερα μπορούμε, δεν κάνει καλό μόνο στην τσέπη μας, αλλά κυρίως στην υγεία μας, τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική. Ας κάνουμε λοιπόν μια καλή “αποταμίευση και οικονομία” αποθεμάτων υγείας για εμάς και τα παιδιά μας, στρέφοντας την ζωή μας σε έναν διαφορετικό τρόπο κάνοντας την πόλη που κινούμαστε πιο βιώσιμη για όλους μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet