Φ. Αλεξόπουλος: Η υπουργός Παιδείας ωθεί εκατοντάδες χιλιάδες σπουδαστές στα ιδιωτικά ΙΕΚ
Κοινωνία

Φ. Αλεξόπουλος: Η υπουργός Παιδείας ωθεί εκατοντάδες χιλιάδες σπουδαστές στα ιδιωτικά ΙΕΚ

Εκ μέρους της διοικητικής επιτροπής του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποφοίτων ΕΠΑ.Λ (ΠΑΣΥΑΕΠΑΛ) ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αγίας Παρασκευής «Σύγχρονη Πόλη», Φώτης Αλεξόπουλος, καταγγέλλει τα Άρθρα 51 και 52 του πολυνομοσχεδίου που τέθηκε την Πέμπτη 23/4 σε διαβούλευση από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών στα ημερήσια ΕΠΑ.Λ.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή των άρθρων 51 και 52 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που τέθηκε σήμερα σε διαβούλευση και σύμφωνα με τα οποία καθορίζεται μέγιστο ηλικιακό όριο για την έγγραφη στα ημερήσια ΕΠΑ.Λ. τα δεκαεπτά (17) έτη. Επίσης, με το άρθρο 52 του πολυνομοσχεδίου εισάγεται μέγιστο ηλικιακό όριο για τις περιπτώσεις εγγραφών ή μετεγγραφών μαθητών στα ημερήσια ΕΠΑ.Λ., με την ίδια αιτιολογία, δηλαδή τον σχολικό εκφοβισμό.

»Προφανώς και η αιτιολόγηση της κ. υπουργού είναι αστεία, αφού ποτέ δεν υπήρξαν φαινόμενα τέτοια μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΕΠΑ.Λ.

»Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτα τα άρθρα 51 και 52 και θεωρούμαι ότι  μοναδικό σκεπτικό της υπουργού είναι να ωθήσει εκατοντάδες χιλιάδες σπουδαστές στα ιδιωτικά ΙΕΚ.  

»Παραμένουμε και διεκδικούμε στελέχωση των δημοσίων ΕΠΑ.Λ. σε εργαστήρια, καθηγητές, εκπαιδευτικές αίθουσες κ.λπ. και θεωρούμε το “πλαφόν” της ηλικίας ανεπίτρεπτο.

»Απαιτούμε την άμεση  απόσυρση των άρθρων 51 και 52 ως έχουν και την άμεση ορθή επανάληψη άνευ ηλικιακού ορίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet