Φ. Αλεξόπουλος: Να μεριμνήσει η διοίκηση για τις ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών
Κοινωνία

Φ. Αλεξόπουλος: Να μεριμνήσει η διοίκηση για τις ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών

Με επιστολή του προς τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Φώτης Αλεξόπουλος τον καλεί να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διεκπεραιωθούν οι ηλεκτρονικές διαδικασίες που πλέον απαιτούνται για τις εγγραφές μαθητών στο νέο σχολικό έτος 2017-2018.

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον δήμαρχο ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρει:

Κύριε δήμαρχε, αγαπητέ Γιάννη

Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι υπάρχουν σοβαρές και μεγάλες αλλαγές στη διαδικασία εγγραφής για το νέο σχολικό έτος 2017-2018 για τους μαθητές που φοιτούν ή θα ήθελαν να φοιτήσουν στα ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ 89047/ΓΔ4/26-05-2017, που διαβιβάστηκε προς τις διευθύνσεις Β/βάθμιας Εκπ/σης, μέσω των ΔΔΕ και στα γραφεία των σχολικών συμβούλων Δ.Ε,, έχουν υποχρέωση οι νυν και οι υποψήφιοι μαθητές σε κατάθεση ηλεκτρονικής αίτησης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Από 23/6/2017 όποιος μαθητής δεν έχει καταθέσει ηλεκτρονική εγγραφή θα χάνει το σχολικό έτος.

Όπως καταλαβαίνεις, η παρέμβασή σου ως δήμαρχος της πόλης κρίνεται αναγκαία.

Άμεσα θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας (Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια & ΕΠΑΛ) και να ενημερωθείς για την πορεία της όλης διαδικασίας.

Επίσης προτείνω:

1)  Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου να μπορούν να ενημερωθούν όλοι οι συμπολίτες – κηδεμόνες των μαθητών γι’ αυτές τις αλλαγές από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.
2) Σε περίπτωση που κάποιοι κηδεμόνες ή κάποιοι μαθητές δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, να τους δώσει «χείρα βοήθειας» ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, ώστε να βοηθηθούν και αυτοί οι συμπολίτες μας.

Τέλος, κ, δήμαρχε, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε αν δεν είμαστε σίγουροι ότι το σύνολο των μαθητών των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, αλλά και οι νυν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ (Αιτωλίας), μέχρι και τις 23/6/2017 θα έχουν αποπερατώσει ηλεκτρονικά την εγγραφή τους.

Παραμένω στη διάθεσή σου για κάθε διευκρίνιση και βοήθεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet