Φ. Αλεξόπουλος: «Πράσινη» ανακύκλωση, «πράσινη» ανάπτυξη και «πράσινα άλογα» στην Αγ. Παρασκευή
Κοινωνία

Φ. Αλεξόπουλος: «Πράσινη» ανακύκλωση, «πράσινη» ανάπτυξη και «πράσινα άλογα» στην Αγ. Παρασκευή

«Στόχος της δημοτικής αρχής είναι το εάν 4, 5 ή 6 αυτοκίνητα του Δήμου θα κυκλοφορούν ως “ηλεκτρικά” στο μέλλον; Αυτός είναι ο στόχος μιας δημοτικής αρχής στο θέμα “πράσινη” πόλη;» αναρωτιέται ο επικεφαλής του συνδυασμού Αγία Παρασκευή Σύγχρονη Πόλη, Φώτης Αλεξόπουλος.

Ο κ. Αλεξόπουλος σημειώνει ότι «κάποιοι που κυβερνούν αυτή την πόλη θα πρέπει να καταλάβουν «πράσινη» ανακύκλωση σημαίνει το σύνολο διαδικασιών που θα πρέπει να γίνουν άμεσα για την επιβίωση της πόλης και των κατοίκων και όχι μεμονωμένα «κάποιες κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακής τακτικής». Η πόλη στο θέμα «πράσινη» ανάπτυξη «δεν έχει χρόνο και δεν αντέχει άλλο» σημειώνει ο ίδιος και φέρνει ως παράδειγμα ότι η Αγία Παρασκευή είναι από τους λίγους δήμους σε όλη την Ελλάδα που στο δημοτικό ηλεκτροφωτισμό του δεν έχει τοποθετήσει λάμπες LED.

Επίσης, θυμίζει στη δημοτική αρχή ότι στην πόλη της Αγίας Παρασκευής «“κληρονομήσαμε” μια Λεωφόρο Μεσογείων που “κατεβάζει” κάθε λεπτό χιλιάδες αυτοκίνητα, με τα γνωστά “μποτιλιαρίσματα”», ότι ακόμη «έχουμε μια “φορτωμένη” Αγίου Ιωάννου, που ακόμα και ο πεζός έχει θέμα κατά τις πρωινές ώρες, γιατί κανένας δήμαρχος ποτέ δεν ασχολήθηκε με την αποσυμφόρησή της» και ότι υπάρχει μεγάλο θέμα με τους τέσσερις σταθμούς μετρό στα σύνορα του Δήμου, με εκατοντάδες σταθμευμένα αυτοκίνητα έξω από τα σπίτια των περίοικων κάθε πρωί.

«Τελικώς έχει καταλάβει η δημοτική αρχή Βασίλη Ζορμπά τη σημασία της υπογειοποιησης της Λεωφόρου Μεσογείων για το μέλλον της πόλης μας, τη σύσταση και τη μελέτη ενός νέου και σύγχρονου μοντέλου κυκλοφοριακού χάρτη στην πόλη, καθώς και το μοντέλο της “Πράσινης Ζώνης & Ανάπτυξης” στην πόλη μας;» αναρωτιέται ο κ. Αλεξόπουλος και καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Ας αφήσουμε λοιπόν τη θεωρία και τα λόγια και ας μπούμε στη θεωρία της πράξης. Η πόλη “σας αντέχει”, εμείς οι πολίτες ΟΧΙ» .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet