Φ. Αλεξόπουλος: Τα διδάγματα από το πέρασμα της «Ελπίδος» στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Φ. Αλεξόπουλος: Τα διδάγματα από το πέρασμα της «Ελπίδος» στην Αγία Παρασκευή

Με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίς» και τα σημαντικότατα προβλήματα που δημιούργησε στην πόλη της Αγίας Παρασκευής, ο επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη, Φώτης Αλεξόπουλος, σημειώνει:

«H “Μήδεια” και η “Ελπίς” έφερε στο προσκήνιο και ανέδειξε μια σειρά προβλημάτων στην πόλη μας, που εάν δεν καταπολεμηθούν άμεσα δυστυχώς στο μέλλον η Αγία Παρασκευή θα θρηνήσει νεκρούς σε ανάλογες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Όπως γνωρίζετε στο μέλλον, και όπως οι επιστήμονες προειδοποιούν, η κλιματική αλλαγή του πλανήτη θα φέρνει συχνά πυκνά καταστροφές και δεκάδες προβλήματα στην κανονικότητα των πληθυσμών και των εθνικών και τοπικών οικονομιών. Είναι πλέον σαφές ότι η διαχείριση τέτοιων κρίσεων και καταστάσεων θα πρέπει να τυγχάνει χειρισμού από ανθρώπους που θα εκτελούν άμεσα στρατηγικές, με σχέδιο για την πρόληψη και επίλυση τέτοιων εκτάκτων προβλημάτων.

Η Αγία Παρασκευή είναι μια πόλη που αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία έτη και συνεχίζει να αναπτύσσεται, φιλοξενώντας στα διοικητικά της όρια 100.000 κατοίκους και που καθημερινά “υποδέχεται” χιλιάδες επισκέπτες, με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο. Ευτυχώς που και αυτή την φορά, παρά το γεγονός ότι η κρατική μηχανή δεν λειτούργησε, δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες.

Όμως, από την άλλη πλευρά, αυτό το αποτέλεσμα δεν πρέπει να μας καθησυχάζει και οφείλουμε από σήμερα, όσο έχουμε καιρό, να αναλύσουμε τα λάθη που έγιναν και τους στρατηγικούς σχεδιασμούς που θα πρέπει να εγκαταστήσουμε και να εφαρμόσουμε για να είμαστε έτοιμοι την επόμενη φορά. Επιβάλλεται στον 21ο αιώνα οι νέοι και σύγχρονοι δήμοι να διοικούνται από τεχνοκράτες και γνώστες της διοίκησης, της διαχείρισης κρίσεων και συγκρούσεων, των νέων στρατηγικών σχεδιασμού.

Το εκλογικό σώμα της πόλης μας, και τελικός κριτής, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι κατά την προεκλογική περίοδο από εδώ και στο εξής θα πρέπει να “καταναλώνει” λίγο χρόνο ώστε να “ξεσκονίζει” τα βιογραφικά των υποψηφίων κατά την εκλογική περίοδο, διότι έχει την απόλυτη ευθύνη για την εγκατάσταση στον “θώκο” της οποιαδήποτε δημοτικής αρχής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet