Φ. Αλεξόπουλος: Το θετικό απο την κατάργηση των Ν.Π. των Δήμων είναι η μετατροπή των συμβάσεων από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ
Κοινωνία

Φ. Αλεξόπουλος: Το θετικό απο την κατάργηση των Ν.Π. των Δήμων είναι η μετατροπή των συμβάσεων από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ

«Κερδισμένοι» από την κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Δήμων είναι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ΙΔΟΧ. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των ΠΑΙΣΔΑΠ (17/10/2023) τοποθετήθηκα για την κατάργηση των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας. Μεταξύ των άλλων που ανέφερα, επισήμανα επίσης την ευκαιρία που έχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου μας με εργασιακή σχέση (ΙΔΟΧ) να μετατρέψουν τις συμβάσεις τους σε ΙΔΑΧ, αφού κατά την κατάργηση του Ν.Π. του Δήμου δεν προσβάλλεται η παρ. 8 του άρθρου 103 του Συντάγματος, που απαγορεύει τη «μετατροπή» των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου κοκ.

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος*

Είναι αδιανόητο, επισήμανα προς όλους τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων (αφού ακούω εδώ και 15 έτη απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις ότι θα πρέπει να στελεχωθεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με μόνιμο προσωπικό) να δίνεται η ευκαιρία και εμείς να μην την εκμεταλλευόμαστε. Οφείλουμε άμεσα να στηρίξουμε αυτούς τους εργαζόμενους και πρέπει η διοίκηση των Νομικών Προσώπων που διαθέτουν εργαζόμενους ΙΔΟΧ να επικοινωνήσει με το αρμόδιο υπουργείο εγγράφως (σε συνεννόηση με ΠΟΕ-ΟΤΑ), ώστε κατά την κατάθεση και την ψήφιση του σχετικού νομοσχέδιου από την Ολομέλεια της Βουλής, η περιγραφή της κατάργησης και της μεταφοράς του προσωπικού να είναι «ξεκάθαρη».

Είναι επιτακτική ανάγκη να παραμείνει το συγκεκριμένο προσωπικό με συμβάσεις ΙΔΑΧ – προσωποπαγείς θέσεις, αφού τρόπον τινά και εμπειρία διαθέτει και εξειδίκευση, αλλά πρωτίστως καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Ν.Π. των Δήμων.

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν υφίσταται μεμονωμένα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, αλλά στο σύνολο των δήμων όλης της χώρας. Βρίσκομαι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για κάθε περαιτέρω διευκρινίσεις.

* Οικονομολόγος – μέλος του Δ.Σ. Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet