Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου για Κοινωνικές Δομές & ΕΣΠΑ
Κοινωνία

Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου για Κοινωνικές Δομές & ΕΣΠΑ

Τη συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την άμεση αντιμετώπιση φτώχειας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, με ίδιους πόρους, αλλά και την προσπάθεια ένταξής τους στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την άμεση αντιμετώπιση φτώχειας στηρίζουν τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της πόλης καλύπτοντας βασικές και πολύ σημαντικές ανάγκες τους. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο χορηγεί σε 313 οικογένειες τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, το Κοινωνικό Μαγειρείο παρέχει φαγητό σε 100 περίπου οικογένειές καθημερινά και το Κοινωνικό Φαρμακείο εξασφαλίζει φάρμακα υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε άπορους και ανασφάλιστους.

Όπως σημειώνει ο Δήμος, «είναι προφανές από το είδος, το εύρος και τη σημασία των υπηρεσιών που παρέχουν οι εν λόγω Δομές ότι η λειτουργία τους πρέπει να είναι αδιάκοπη και επαρκής. Η διατήρηση και η αποφασιστική ενίσχυση τους ώστε να ανταποκρίνονται με πλήρη επάρκεια στις αυξημένες, λόγω της κρίσης, ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αποτελεί διαρκή προτεραιότητα για τη δημοτική Αρχή».

Ως εκ τούτου η δημοτική Αρχή εισηγήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:

1. Την υποβολή στο ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, πρότασης με τίτλο «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αγίας Παρασκευής», συνολικής δημόσιας δαπάνης 416.520 ευρώ.

2. Τη συνέχιση λειτουργίας Κοινωνικών Δομών (Κοινωνικό Μαγειρείο και Κοινωνικό Παντοπωλείο) με ίδιους πόρους από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής μέχρι την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet