Σε ΚΑΡΠΑ & Α΄ Βοήθειες εκπαιδεύτηκαν πολίτες της Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Σε ΚΑΡΠΑ & Α΄ Βοήθειες εκπαιδεύτηκαν πολίτες της Αγίας Παρασκευής

Εκπαιδευτικό σεμινάριο πρόληψης για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τις Α΄ Βοήθειες πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής, από εκπαιδευτική ομάδα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στο 2ο Γυμνάσιο της πόλης.

Η ομάδα του ΕΚΑΒ αποτελούταν από τους Αθ. Κυριαζή, Ι. Καρούτσου, Αθ. Ντιντίφα, Εμ. Λουπάση, Φ. Πουλίκο και Παντ. Παντολέων.

Το σεμινάριο, το οποίο παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Εθελοντισμού Χρ. Κολώνια και αρκετοί πολίτες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εντάσσεται στις παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης της «Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης», η οποία θεσμοθετήθηκε ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους ιατρούς, τους διασώστες και τους νοσηλευτές του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και στοχεύει τόσο στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών, όσο και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet