Στο Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Στο Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου (ΣΚΕ) της Περιφέρειας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, συμμετείχε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος.

Τα Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου (ΣΚΕ), που σύμφωνα με τον Ιδρυτικό Νόμο της νέας ΕΡΤ πρέπει να υπάρχουν σε κάθε περιφέρεια της χώρας, είναι ομάδες πολιτών, κοινωνικών συλλογικοτήτων και επαγγελματικών ενώσεων που συνεδριάζουν μία φορά τον μήνα, και μεταφέρουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας τις απόψεις τους για το περιεχόμενο του προγράμματος. Το ΣΚΕ της Περιφέρειας Αττικής απαρτίζεται από 100 συνολικά μέλη, εκ των οποίων τα 50 είναι εκπρόσωποι θεσμών και κοινωνικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-ΕΚΠΑ, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το ΤΕΕ, το Χαμόγελο του Παιδιού κ.ά. και τα υπόλοιπα 50 είναι κληρωτοί πολίτες, με ισάριθμους αναπληρωτές (κατετέθησαν 993 αιτήσεις).

Η πρώτη Ολομέλεια του ΣΚΕ της Περιφέρειας Αττικής έγινε στο στούντιο C της ραδιοφωνίας, με θέμα συζήτησης «Προτάσεις και σκέψεις για διαβούλευση» και «Πρόσκληση για υποψηφιότητες του πενταμελούς προσωρινού προεδρείου».

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής καλωσορίζοντας τα μέλη του ΣΚΕ  δήλωσε ότι η διοίκηση  θέλει την ΕΡΤ εξωστρεφή και στηρίζει τα ΣΚΕ χωρίς όμως να επεμβαίνει. Ακολούθησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης, ο οποίος τόνισε ότι «Οφείλουμε να λογοδοτούμε στην κοινωνία, για να μας ελέγξετε πρέπει να ξέρετε τι κάνουμε».

Οι ολομέλειες των συμβουλίων κοινωνικού ελέγχου της ΕΡΤ καλύπτονται με live streaming διαδικτυακά από το web tv και το web radio της ΕΡΤ ενώ μέσα από τη σελίδα polites.ert.gr. μπορούν οι τηλεθεατές να καταθέτουν απόψεις και ερωτήσεις.

Η ΕΡΤ1 μεταδίδει μία φορά τον μήνα την εκπομπή «Πολίτες» με τη συμμετοχή 20 μελών από τα ΣΚΑ 5 τηλεθεατών και 5 σπουδαστών από τα τμήματα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των Πανεπιστημίων Αθηνών και Παντείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet