Σύλλογος Τσακού: Παραμένει ως έχει το Β5 έως την οριστική του διευθέτηση
Κοινωνία

Σύλλογος Τσακού: Παραμένει ως έχει το Β5 έως την οριστική του διευθέτηση

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού του Υπουργείου Συγκοινωνιών και καθ΄ ύλη αρμόδιου για το τόσο φλέγον θέμα της κατάργησης της λεωφορειακής γραμμής Β5, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού Αγίας Παρασκευής.

Την ενημέρωση στον κ. Κώστα Μπουλμέτη έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Βασίλης Σαββίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε την αναγκαιότητα της συνέχισης της λεωφορειακής γραμμής Β5, καθότι, όπως ανέφερε, από τους άξονες όπου διέρχεται εξυπηρετεί πλήθος επιβατών που θέλουν να φθάσουν στο κέντρο της Αθήνας δίχως να χρειάζεται να μετεπιβιβαστούν.

Στην ενημέρωση αυτή, πολύ χρήσιμα στοιχεία πρόσθεσαν οι παρευρισκόμενοι πρώην δήμαρχοι Βασίλης Γιαννακόπουλος και Βασίλης Ζορμπάς.

Ενισχυτικά, κατατέθηκαν από μεριάς του Συλλόγου οι 1.000 και πλέον υπογραφές που είχαν συλλεχθεί από τους κατοίκους που διαφωνούν με την κατάργηση της γραμμής Β5 μέσα από τον ιστό της πόλης.

Την ίδια γραμμή επιχειρηματολογίας κράτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Κρητικίδης, Γ. Μυλωνάκης καθώς και ο Κ. Τσιαμπάς, ενώ με την παρουσία του και την επιχειρηματολογία του συνετέλεσε επίσης στο κλίμα συνεννόησης, ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ Β. Τσαγκάρης, που είπε ότι η πόλη χρειάζεται επισκέπτες για την τόνωση της αγοράς και για τον λόγο αυτό χρειάζεται η γραμμή Β5.

Κατόπιν όλων των τοποθετήσεων, εκπρόσωπος του υπουργείου Συγκοινωνιών, κ. Κώστας Μπουλμέτης, δεσμεύτηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, να προωθήσει το θέμα για επανεξέταση, στη νέα διοίκηση του ΟΑΣΑ, η οποία, από ότι ενημέρωσε τους παριστάμενους, θα αναλάβει πλήρη καθήκοντα, μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Δεσμεύτηκε, ακόμη, ότι μέχρι τότε, το λεωφορείο θα συνεχίσει κανονικά τα δρομολόγια του.

Ο Σύλλογος πιστεύει, με βάση την ανακοίνωσή του, ότι «αυτό ήταν μια πολύ καλή εξέλιξη, κόντρα στα αναγγελόμενα και όσα έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις αποκαλύψεις του κ. Γιάννη Μυλωνάκη». Άλλωστε, οι εκπρόσωποι των συλλόγων του Αγίου Ιωάννη, κ. Θεοδουσόπουλος, του Τσακού, κ. Σαββίδης, κα Κουτσουρά, κ. Δάρρας, κ. Ασημάκης, κ. Γκιόκας, των Πευκακίων, κ. Μπακογιάννης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, κ.κ. Β. Ζορμπάς, Β. Γιαννακόπουλος, Α. Γκιζιώτης, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων ΙΚΑ, ΚΑΠΗ, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Κ. Κουρούνης, Σ. Παπασπύρου μετέφεραν στη συνάντηση τη σπουδαιότητα της συνέχισης της λεωφορειακής γραμμής του Β5, σύμφωνα με το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο κατατέθηκε στον διευθυντή του γραφείου και εκπρόσωπο του υφυπουργού.

Την δημοτική Αρχή εκπροσώπησε στη συνάντηση ο κ. Δ. Μπεθάνης, μέλος της δημοτικής παράταξης Νίκη για τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet