Έντονος προβληματισμός στη Γ.Σ. της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Έντονος προβληματισμός στη Γ.Σ. της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής

Στις 22 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ,  της Ένωσης  Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής στον χώρο του 3ου Γυμνασίου  στο Κοντόπευκο, στην οποία συμμετείχαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι αλλά και μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων.

Η συζήτηση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, ενώ έντονος ήταν ο προβληματισμός, τόσο για τα ζητήματα των σχολείων της πόλης (εκπαιδευτικού και κτηριακού περιεχομένου), όσο και για το μέλλον της Δημόσιας Παιδείας γενικότερα.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης σημειώνεται ότι η συμμετοχή των συνέδρων ήταν ικανοποιητική, καθώς συμμετείχαν αντιπρόσωποι από όλους τους Συλλόγους-μέλη, “αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά  το κύρος που έχει αποκτήσει η Ένωση όλα αυτά τα χρόνια”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αρχικά έγινε η η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων 4 νηπιαγωγείων (δύο εκ των οποίων, τα 6ο και 9ο Νηπιαγωγεία, είναι νέα μέλη της Ένωσης), καθώς και η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων του  2ου  Δημοτικού που δεν είχε προλάβει να ολοκληρώσει τη διαδικασία των εκλογών μέχρι την προηγούμενη γενική συνέλευση. Το σύνολο των Συλλόγων-μελών της Ένωσης ανέρχεται πλέον στους 24 + ΕΠΑΛ και οι αντιπρόσωποί ανέρχονται πλέον στους 85. Μετά από αυτή τη διαδικασία η Ένωση συγκροτήθηκε σε σώμα και έγινε η έναρξη της Γενικής Συνέλευσης

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ξεκίνησαν με την ανάγνωση του έγγραφου χαιρετισμού της  τέως προέδρου της Ένωσης, Αύρας Μπασακίδου-Καράμπελα, η οποία διετέλεσε πρόεδρος  κατά το πρώτο 4μηνο.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Ένωσης ανέγνωσε την απολογιστική εισήγηση του Δ.Σ. και ακολούθησε δημιουργικός διάλογος, πλούσια ανταλλαγή απόψεων και αγωνιστική ετοιμότητα. Με ιδιαίτερη θέρμη χαιρετίστηκε η επιλογή του Δ.Σ. της Ένωσης να κόψει και να αφιερώσει την πίτα της στο ΕΠΑΛ και ομόθυμα και δυναμικά οι Σύλλογοι δήλωσαν το αγωνιστικό τους “παρών” στη διεκδίκηση για την ταχεία αποπεράτωση του “πρώην Μπαρμπίκα” και την άμεση μετεγκατάσταση των παιδιών του ΕΠΑΛ/ΕΚ.

Ομόφωνα το σύνολο των αντιπροσώπων υπερψήφισε τις θέσεις και τη δράση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης κατά το τελευταίο έτος και τη συνολικά αγωνιστική πορεία της, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην εισήγηση του Δ.Σ. της Ένωσης στη Γ.Σ.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, συζητήθηκαν τα εξής:

  1. Η κατάργηση του σημερινού μοντέλου σχολείου – εξεταστικού κέντρου. Το όραμα για  ένα σχολείο – εργαστήρι μάθησης και προβληματισμού των παιδιών, γνώσης και πειραματισμού, εξερεύνησης και εμβάθυνσης. Χωρίς φροντιστήρια και ιδιαίτερα. Για το θέμα αυτό η Ένωση δεσμεύτηκε για διοργάνωση ειδικής ημερίδας.
  2. Η τακτική και συστηματική συντήρηση και επισκευή των σχολείων.
  3. Η ανέγερση σύγχρονων σχολείων με κριτήριο τις ανάγκες των μαθητών-εκπαιδευτικών.
  4. Η πάγια απαίτηση για μόνιμες καθαρίστριες και μόνιμο βοηθητικό προσωπικό με πλήρη δικαιώματα.
  5. Οι δωρεάν θεατρικές και αθλητικές δραστηριότητες.
  6. Η δωρεάν θερινή δημιουργική απασχόληση για όλα τα παιδιά και ο έγκαιρος προγραμματισμός των προγραμμάτων κατασκήνωσης.
  7. Η πάγια απαίτηση για Σχολεία ανοιχτά για τα παιδιά, καθαρά, ασφαλή και φωταγωγημένα.

Από τους Συλλόγους Γονέων του κάθε σχολείου η Ένωση ζήτησε να δραστηριοποιηθούν ώστε:

  1. Nα ενεργοποιήσουν το σχολικό συμβούλιο και το συμβούλιο σχολικής κοινότητας και να συναποφασίζουν για τα αιτήματα των σχολείων με το εκπαιδευτικό προσωπικό.
  2. Να μην βάζουν το χέρι στην τσέπη για λειτουργικά, επισκευαστικά ή εποπτικά μέσα.  Οι Σχολικές Επιτροπές το τελευταίο διάστημα ικανοποιούν τα περισσότερα, αν όχι όλα τα αιτήματα.
  3. Να αποφασίζουν συγκεκριμένους τρόπους δράσης/διαμαρτυρίας για τα ειδικά προβλήματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα κάθε συλλόγου.
  4. Να επιδιώκουν συνεχή επικοινωνία με τους γονείς.

Τέλος  ομόφωνα έγιναν δεκτά 3 ψηφίσματα

  • Για την καθαριότητα.
  • Για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Λαγκαδά.
  • Για την Ειδική Αγωγή, τα τμήματα Ένταξης και την παράλληλη στήριξη.

Διαβάστε τα ψηφίσματα: ΚαθαριότηταΚεραίαΕιδική Αγωγή

Την εγκεκριμένη πλέον από τη Γενική Συνέλευση εισήγηση, στην οποία  περιγράφονται και οι στόχοι – κατευθύνσεις για το επόμενο έως τις εκλογές διάστημα, μπορείτε να τη βρείτε στο blog της Ένωσης Γονέων www.enosigoneonagiasparaskevis.wordpress.com.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, θέλοντας να συνεχίσει τη μέχρι σήμερα πορεία του και θεωρώντας ότι είναι απαραίτητη η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία της Ένωσης με όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων, ενημερώνει τα Δ.Σ. των 24 Συλλόγων Γονέων ότι προτίθεται να παρευρεθεί σε όποια συνεδρίασή τους ή Γενική τους Συνέλευση αυτά επιθυμούν, ώστε να συζητήσουν τα γενικότερα θέματα Παιδείας αλλά και τα ειδικά θέματα ανά σύλλογο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet