Φ. Αλεξόπουλος: Να στελεχωθούν οι Δομές Κοιν. Πολιτικής με εθελοντές ψυχολόγους
Κοινωνία

Φ. Αλεξόπουλος: Να στελεχωθούν οι Δομές Κοιν. Πολιτικής με εθελοντές ψυχολόγους

Να στελεχωθούν οι Δομές Κοινωνικής Πολιτικής με εθελοντές ψυχολόγους προτείνει ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝ.ΚΑ.) Αγίας Παρασκευής Φώτης Αλεξόπουλος.

Με επιστολή του ενημερώνει τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο για τα τηλεφωνήματα που δέχεται το Ινστιτούτο από δανειολήπτες για να ρωτήσουν πώς μπορούν να σώσουν την περιουσία τους.

Ακολουθεί η επιστολή:

Κύριε δήμαρχε Αγίας Παρασκευής
Αγαπητέ Γιάννη, 

Είναι γεγονός ότι κατά την καθημερινή ενασχόληση μας στην Αγία Παρασκευή με το μείζον θέμα που έχει προκύψει εδώ και καιρό (και δεν είναι άλλο από τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά) αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που μόνο ως τραγικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Τέσσερις (4) στους δέκα (10) δανειολήπτες (ποσοστό άνω του 40%) που μας τηλεφωνούν, για να ρωτήσουν πως μπορούν να σώσουν την περιουσία τους με τον Νόμο 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη) ή αν μπορούν να υπαχθούν στον Νόμο 3869/2010 με τις νέες τροποποιητικές διατάξεις, εκτός από συμβουλευτική υποστήριξη θεωρούμε ότι χρειάζονται και άμεσα ψυχολογική υποστήριξη.

Η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά είναι δραματική και δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε τίποτα παραπάνω, σεβόμενοι όλους αυτούς τους συμπολίτες μας.

Δυστυχώς, το αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης θα είναι η δραματική αύξηση των διαζυγίων, καθώς και της ενδοοικογενειακής βίας μέσα στο σπίτι.

Από την άλλη μεριά, θα πρέπει να διαπιστώσουμε όλοι, ότι είναι πλέον «εθνικό καθήκον» η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Πολιτεία να στελεχώσει με εθελοντές ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές τα τμήματα των δομών της Κοινωνικής Πολιτικής πριν θρηνήσουμε ακόμα περισσότερα «αθώα θύματα» λόγω της ψυχολογικής πίεσης που δέχονται από την οικονομική ύφεση, αλλά και από την ψυχολογική πίεση που δέχονται από τα πιστωτικά ιδρύματα (εισπρακτικές εταιρείες) λόγο των χρεών.

Πιστεύουμε ότι είναι άμεση ευθύνη της πολιτείας και των αιρετών να πράξουν τα δέοντα.

Εμείς από τη μεριά μας ως Ινστιτούτο Καταναλωτών Αγίας Παρασκευής με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε, θα προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε αυτό το νέο φαινόμενο που εξελίσσεται σε λαϊκή επιδημία με ημερίδες, ενημερώσεις κ.λπ.

Εκ του Δ.Σ.

Φώτης Αλεξόπουλος

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς
Εκπρόσωπος Δ.Σ. ΙΝ.ΚΑ. Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet