Στηρίζουν την πορεία Πάτρα – Αθήνα κατά της ανεργίας οι Φυσάει Κόντρα
Κοινωνία

Στηρίζουν την πορεία Πάτρα – Αθήνα κατά της ανεργίας οι Φυσάει Κόντρα

Στηρίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων για την πορεία διαμαρτυρίας για την ανεργία, που πραγματοποιείται από την Πάτρα στην Αθήνα, η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή και καλεί όλους στο Σύνταγμα την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, όπου και θα καταλήξει η πορεία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ενωμένοι κατά της Ανεργίας – Άνεργοι να μείνουν κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ

Μετά από 6 χρόνια μνημονίων ο εφιάλτης της ανεργίας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Πάνω από 1.500.000 άνεργοι/ες, πάνω από 60% στους νέους/ες. Θλιβερή πρωτιά της χώρας μας, διαχρονικό όνειδος κι ανάθεμα για το σύνολο των κυβερνήσεων – υποτακτικών της Ε.Ε., του ΔΝΤ και των τραπεζιτών. Η πολιτική για τη δήθεν «καταπολέμηση της ανεργίας» που προωθεί η Ε.Ε. μέσω των χρημάτων του ΕΣΠΑ, και «διαφημίζει» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην πραγματικότητα προωθεί τις νέες στρατιές ημιαπασχολούμενων χωρίς δικαιώματα και την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος: πεντάμηνα, δουλειά με το κομμάτι, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, ΚΟΙΝΣΕΠ. Οι έχοντες ακόμα εργασία βλέπουν τον μισθό να μειώνεται, την εργοδοτική αυθαιρεσία να αυξάνεται και, ως κορύφωση της φρίκης, στα εργατικά ατυχήματα υπεύθυνοι θεωρούνται πλέον οι εργαζόμενοι που «ζημιώνουν» την εταιρεία όταν σκοτώνονται ή ακρωτηριάζονται. Από την άλλη τα κέρδη αυξάνονται, τραπεζίτες εφοπλιστές και βιομήχανοι ευημερούν.

Πορεία Πάτρα - Αθήνα κατά της ανεργίαςΜοναδική αχτίδα φωτός οι πρωτοβουλίες οργάνωσης των ίδιων των ανέργων και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που εξελίσσονται. Η δημοτική παρέμβαση ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες ανέργων και σωματείων που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία, με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα για όλους και όλες, για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ. Στο πλαίσιο αυτό, έχει στηρίξει και στηρίζει τον αγώνα των πεντάμηνων εργαζόμενων των Δήμων, τις μικρές και μεγάλες μάχες ενάντια στις απολύσεις.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πορεία κατά της ανεργίας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων το Σάββατο 2 Απρίλη και θα καταλήξει στην Αθήνα την Κυριακή 10 Απρίλη. Θα είμαστε όλοι/ες στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, δεν δεχόμαστε πως η ανεργία είναι το μέλλον μας, άνεργοι να μείνουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους στην Ελλάδα, κυβέρνηση κι αντιπολίτευση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet