Η Ανοιχτή Συνέλευση Αγ. Παρασκευής προβάλει «Τα παιδιά του παραδείσου»
Κοινωνία

Η Ανοιχτή Συνέλευση Αγ. Παρασκευής προβάλει «Τα παιδιά του παραδείσου»

Την ταινία «Τα παιδιά του παραδείσου» προβάλλει η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, στις 20:00, στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της Συνέλευσης (Δημοκρατίας 2 και Αγ. Τριάδος).

Τη σκηνοθεσία της ιρανικής παραγωγής, έτους 1997 και διάρκειας 87΄ υπογράφει ο Ματζίντ Ματζιντί. Πρωταγωνιστούν οι Μιρ Φαρόχ Χαζεμιάν, Μπαχάρι Σεντίκι, Αμίρ Νάζι.

Δύο αδέλφια συνεννοούνται να φορούν εκ περιτροπής το μοναδικό τους ζευγάρι παπούτσια, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα στο σχολείο. Ο αδελφός παίρνει μέρος σε ένα αγώνισμα δρόμου, επειδή το τρίτο βραβείο είναι αθλητικά παπούτσια, τα οποία θέλει να προσφέρει στην αδελφή του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συνέλευσης, «η έλλειψη ενός ζευγαριού παιδικών παπουτσιών είναι η αφορμή για να ξετυλιχτεί ο καθημερινός μόχθος των “από κάτω”, οι ταξικές αντιθέσεις, οι κοινωνικές σχέσεις της κοινότητας στον αγώνα για την επιβίωση. Η επινοητικότητα και αυτοοργάνωση των δυο παιδιών, ενεργών μελών στην οικογένειά τους, έρχεται ως φυσική απάντηση σ΄ έναν κόσμο, όπου η επίλυση των “μικρών” προβλημάτων απαιτεί “μεγάλες” αντοχές».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet