Συγκλονιστική ανταπόκριση στην καμπάνια «Πιάσε το Χέρι μου»
Κοινωνία

Συγκλονιστική ανταπόκριση στην καμπάνια «Πιάσε το Χέρι μου»

Συγκλονιστική υπήρξε η ανταπόκριση των μαθητών της Αγίας Παρασκευής στην καμπάνια «Πιάσε το Χέρι μου», που διοργάνωσαν οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου σε συνεργασία με την «Εφημερίδα των Συντακτών», την «Αλληλεγγύη για Όλους» και το Δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα». Tα είδη πρώτης ανάγκης, η γραφική ύλη, τα παιχνίδια κ.λπ., που συγκεντρώθηκαν για τα μικρά προσφυγόπουλα, γέμισαν εκατοντάδες σακίδια και επιπλέον 100 κούτες και 60 μεγάλες σακούλες για ό,τι δεν μπορούσε να μπει στα σακίδια.

Την  Τρίτη 12 Απριλίου 2016, τελευταία μέρα της καμπάνιας στα σχολεία, έγιναν οι ακόλουθες εκδηλώσεις αλληλεγγύης:

  • «Η αλυσίδα της Αλληλεγγύης»: Στο 3ο Νηπιαγωγείο γιαγιάδες και παππούδες από τα ΚΑΠΗ, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, ο δήμαρχος, Γιάννης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος κ.ά., σχημάτισαν αλυσίδα αλληλεγγύης, παραδίδοντας συμβολικά τα είδη στα παιδιά – πρόσφυγες.
  • «Τα παιδιά τραγουδούν για τους πρόσφυγες»: Στο 5ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία (Χέλμεια) οι μαθητές και οι μαθήτριες της 5ης τάξης των δύο σχολείων, με τη μουσικό Μαρία Τζιώνη, τραγούδησαν για τα παιδιά του πολέμου.
  • «Τραγουδάμε για την Αλληλεγγύη»: Στο 13ο Νηπιαγωγείο, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου τραγούδησαν  για την Αλληλεγγύη.
  • «Από τα παιδιά για τα παιδιά»:  Στην Ελληνογαλλική Σχολή “Ευγένιος Ντελακρουά”, με  ευθύνη του 15μελούς του σχολείου, οργανώθηκε εκδήλωση με μαρτυρίες ακτιβιστών, παρεμβάσεις του γ.γ. του υπ. Δικαιοσύνης, Κωστή Παπαϊωάννου, του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γ. Σταθόπουλου, προβολή ντοκιμαντέρ, όπως και παράδοση χρηματικού ποσού που θα διατεθεί για την αγορά απαραίτητων ειδών για τα παιδιά – πρόσφυγες.
  • «Η Μεσόγειος τραγουδά για τα παιδιά»: Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο το μουσικό παραδοσιακό σχήμα «Μεσόγειος» τραγούδησε σε 8 διαφορετικές γλώσσες τραγούδια της Μεσογείου.

Κούτες με είδη που συγκεντρώθηκαν

Ο δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Παν. Γκόνης, εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στα παιδιά και στους γονείς τους για την προσφορά ειδών, στην Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων για την ταξινόμηση και το πακετάρισμα των ειδών που δεν μπορούσαν να μπουν στα σακίδια και στους διευθυντές του 1ου Γυμνασίου κ. Δερματά και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής κυρία Χαϊκάλη και σε όλους όσοι συνέδραμαν ακούραστα αυτήν την προσπάθεια από όλα τα Σχολεία της Αγίας Παρασκευής.

Η καμπάνια θα ολοκληρωθεί με την παράδοση των ειδών την προσεχή εβδομάδα, όμως η ανάγκη ηθικής και υλικής στήριξης των προσφύγων θα παραμένει έντονη. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα συνεχίσει να συνδράμει με τακτικές αποστολές αλληλεγγύης (τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης) που αδιάκοπα προσφέρουν οι πολίτες και με ανάλογες πρωτοβουλίες και καμπάνιες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet