7 απαιτήσεις και 2 παρεμβάσεις για τους πρόσφυγες έβγαλε η σύσκεψη της ΠΟΣΠΕΡΤ
Αυτοδιοίκηση

7 απαιτήσεις και 2 παρεμβάσεις για τους πρόσφυγες έβγαλε η σύσκεψη της ΠΟΣΠΕΡΤ

Με τη συμμετοχή σωματείων, συλλογικοτήτων και φορέων των περιοχών της Αγίας Παρασκευής, του Χαλανδρίου, του Χολαργού και των Βριλησσίων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου η σύσκεψη της ΠΟΣΠΕΡΤ για τους πρόσφυγες.

Κοινός τόπος όλων όσων συμμετείχαν, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, “ήταν ότι ο πόλεμος που οι ιμπεριαλιστές έχουν προκαλέσει οδηγεί στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους. H υπόθεση της εφαρμογής της ρατσιστικής Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας χρειάζεται να βρει απέναντί της το σύνολο των σωματείων, των εργαζόμενων και των αλληλέγγυων των γειτονιών μας. Η εφαρμογή αυτής της συμφωνίας σημαίνει πρακτικά κλειστά σύνορα, απελάσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Την ίδια στιγμή που έχουν ξεκινήσει οι απελάσεις και φυλακίσεις προσφύγων, η κυβέρνηση στοχοποιεί και συλλαμβάνει αλληλέγγυους και αγωνιστές που στέκονται στο πλευρό των προσφύγων. Παράλληλα, χρειάζεται να μην αφήσουμε τους φασίστες να παίξουν το χαρτί του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας και να εκμεταλλευτούν τα ρατσιστικά ολισθήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι ώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε να εξασφαλίσουμε την ανθρώπινη υποδοχή, τη στέγαση και τη φιλοξενία των προσφύγων σε αξιοπρεπείς χώρους”.

Οι προαναφερόμενες συλλογικότητες απαίτησαν τα εξής:

  • Κατάργηση της ρατσιστικής Συμφωνίας Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Τουρκίας. Καμία εφαρμογή των διατάξεων του νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή την 1/4 και αφορά φυλακίσεις και αναγκαστικές απελάσεις στην Τουρκία.
  • Να ανοίξουν τα κλειστά κτήρια των περιοχών της Αγίας Παρασκευής, του Χαλανδρίου, του Χολαργού και των Βριλησσίων και να μετατραπούν σε χώρους φιλοξενίας για τους πρόσφυγες (κλειστά σχολικά κτήρια, κλειστά νοσοκομεία, κλειστά εργοστάσια, κλειστά ξενοδοχεία). Να αναλάβουν η Περιφέρεια, οι Δήμοι και τα νοσοκομεία τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων. Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση στους ΟΤΑ. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να στελεχώσουν κατάλληλες κοινωνικές δομές στέγασης, καθαριότητας, ψυχολογικής υποστήριξης των προσφύγων.
  • Εγγραφή των προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία, τάξεις υποδοχής, διορισμοί δασκάλων και καθηγητών.
  • Ανοιχτά Σύνορα, Όχι στην Ευρώπη – Φρούριο, ρίξτε τους φράχτες.
  • Δικαίωμα στο Άσυλο – νομιμοποίηση των μεταναστών.
  • Stop στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, έξω το ΝΑΤΟ και η FRONTEX.
  • Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές.

Παράλληλα, προναννήγγειλαν:

  • Ανοιχτή εκδήλωση στις 13 Μαΐου στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.
  • Παρεμβάσεις – κινητοποιήσεις στα Δημοτικά Συμβούλια των περιοχών της Αγ. Παρασκευής, Χολαργoύ, Χαλανδρίου και Βριλησσίων με στόχο τη διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι συλλογικότητες: ΠΟΣΠΕΡΤ, Σωματεία Εργ. Δήμων Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου, Α-Γ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Σωματείο Εργ. ΓΝΑ Γεννηματάς, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ/ΠΑΠΑΓΟΥ, Δημ. Παρέμβαση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή, Συντονισμός φορέων και συλλογικοτήτων Βριλησσίων, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλανδρίου-Βριλησσίων-Ψυχικού και Αγίας Παρασκευής-Χολαργού-Παπάγου, Π.Ε. Λαϊκής Ενότητας Αγ. Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet