Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση παιδιών στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση παιδιών στην Αγία Παρασκευή

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υλοποιεί και φέτος το θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης με στόχο να προσφέρει στα παιδιά μια ποιοτική διέξοδο απασχόλησης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να εκφραστούν δημιουργικά, βοηθώντας παράλληλα τους γονείς – κατοίκους της πόλης και κυρίως τις οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερες οικογένειες.

Για πρώτη χρονιά φέτος, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υλοποιεί ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για παιδιά με αναπηρίες με σκοπό να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης κατά την παραμονή τους στο σχολικό συγκρότημα, με την καθοδήγηση εμψυχωτών – εκπαιδευτών με ειδικές σπουδές και εμπειρία στην ειδική αγωγή.

Στο πρόγραμμα θα συμπεριληφθούν δύο ομάδες.

Ομάδα Α

800 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, σε δύο φάσεις λειτουργίας, τριών βδομάδων η κάθε μία. Οι ώρες λειτουργίας του προγράμματος είναι 7:00 – 16:00 και η υποχρεωτική παρουσία των παιδιών 9:00 – 14:00. Τα παιδιά θα παραδίδονται και θα παραλαμβάνονται από το σχολείο από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους. Οι οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν τη συμμετοχή των παιδιών τους σε μία μόνο περίοδο. Στις αιτήσεις θα δηλωθεί η προτίμηση του σχολείου (εκπαιδευτικό κέντρο) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Πιο αναλυτικά:

Α΄ Φάση λειτουργίας: από 20/06/2016 έως και 08/07/2016

Σχολεία εφαρμογής Προγράμματος: 1ο, 3ο, 4ο, 7ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία και σε περίπτωση επέκτασης του Προγράμματος το 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν 500 παιδιά.

Β΄ Φάση λειτουργίας: από 11/07/2016 έως και 29/07/2016

Σχολεία εφαρμογής Προγράμματος: 1ο, 3ο Δημοτικά Σχολεία και 7ο Δημοτικό ή 4ο Γυμνάσιο.

Δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν 300 παιδιά.

Προϋποθέσεις συμμετοχής και για τις δύο φάσεις, μόνο για την Α΄ Ομάδα

Ως προς τη συμμετοχή οι κατηγορίες είναι οι εξής δύο:

Α΄ κατηγορία, με μηδενική συμμετοχή, οικογένειες:

  • με ένα παιδί και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 0 – 18.000 ευρώ.
  • με δύο παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 0 – 24.000 ευρώ.
  • με τρία παιδιά και άνω και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 0 – 30.000€ ευρώ

Β΄ κατηγορία, με συμμετοχή 50 ευρώ ανά παιδί, όλες οι υπόλοιπες περιπτώσεις. Τα χρήματα θα καταβάλλονται μόνο εφόσον γίνει δεκτή η εγγραφή του παιδιού και έπειτα από τηλεφωνική επιβεβαίωση στις οικογένειες από το Τμήμα Παιδείας. Τα χρήματα δεν θα επιστρέφονται εάν το παιδί δεν συμμετάσχει με ευθύνη της οικογένειας.

Προτεραιότητα θα δοθεί στις οικογένειες της Α΄ κατηγορίας και εφόσον υπάρξει η δυνατότητα θα γίνουν δεκτά και τα παιδιά που οι οικογένειές τους ανήκουν στη Β΄ κατηγορία.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  • Έντυπη αίτηση.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  • Εκκαθαριστικό Σημείωμα του οικονομικού έτους 2015.
  • Βεβαίωση του διευθυντή / διευθύντριας του Νηπιαγωγείου ή Δημοτικού της Αγίας Παρασκευής που φοιτά το παιδί. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, βεβαίωση μόνιμης κατοικίας των γονέων ή λογαριασμό ΔΕΚΟ στο όνομα των γονέων.
Ομάδα Β

25 παιδιά με αναπηρίες (παιδιά με διάφορες διαταραχές π.χ. διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, αυτισμός, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down) ηλικιακού φάσματος 6 έως 14 ετών και διαφορετικής λειτουργικότητας.

Φάση λειτουργίας: από 20/06/2016 έως και 08/07/2016

Σχολείο εφαρμογής Προγράμματος: 6ο Δημοτικό Σχολείο

Η συμμετοχή των παιδιών της Ομάδας Β΄ θα είναι δωρεάν και χωρίς οικονομικά κριτήρια.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  • Έντυπη αίτηση.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας των γονέων ή λογαριασμός ΔΕΚΟ.
  • Ιατρική γνωμάτευση.
Χρήσιμες πληροφορίες

Οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται μόνο εφόσον επισυνάπτονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μόνο τότε η αίτηση θα θεωρείται έγκυρη.

Η επιλογή των παιδιών ανά περίοδο, για κάθε ομάδα, φάση, κατηγορία και κέντρο εκπαίδευσης θα γίνει με απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Οι αιτήσεις για όλες τις ομάδες, φάσεις και κατηγορίες θα απευθύνονται στο Τμήμα Παιδείας και θα υποβάλλονται από 16 έως και 27 Μαΐου 2016 αποκλειστικά στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, καθημερινά από 7:30 έως 12:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet