Ξενάγηση για το κοινό στον επιταχυντή του διοργανώνει ο «Δημόκριτος»
Κοινωνία

Ξενάγηση για το κοινό στον επιταχυντή του διοργανώνει ο «Δημόκριτος»

Την ευκαιρία να δουν από κοντά τον επιταχυντή Tandem του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» θα έχουν οι φίλοι των επιστημών, στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 12 Μαΐου 2016, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών, στην Αγία Παρασκευή.

Η εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση στον επιταχυντή, περιλαμβάνει και ομιλία για τη διαδικασία σύνθεσης των στοιχείων στο σύμπαν και τα αστροφυσικά σενάρια σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος με τίτλο «Πυρήνες στο Σύμπαν: “Αστρομαγειρέματα” μετά το τρίτο λεπτό της Δημιουργίας».

Ομιλητής είναι ο κ. Σωτήριος Χαρισόπουλος, διευθυντή του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής (ΙΠΣΦ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και επικεφαλής του Εργαστηρίου Επιταχυντή Tandem.

Η ομιλία και η ξενάγηση είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο. Θα διεξαχθεί στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (Πατρ. Γρηγορίου Ε΄ & Νεαπόλεως 27, 153 41, Αγία Παρασκευή, τηλ: 210 6503040 και 210 6503002. Πρόσβαση μέσω Μετρό: Σταθμός Νομισματοκοπείο). Έγκαιρη προσέλευση στον χώρο έως τις 18:00 για την ομιλία, και έως τις 18:30 για συμμετοχή στην ξενάγηση.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet