Καταγγέλλει την πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ η ΔΑΣ – ΟΤΑ
Κοινωνία

Καταγγέλλει την πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ η ΔΑΣ – ΟΤΑ

Να οριστεί ημερομηνία εκλογών για το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής μέχρι τη λήξη της θητείας του νυν Διοικητικού Συμβουλίου ζητεί παράταξη ΔΑΣ – ΟΤΑ, η οποία καταγγέλλει την πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ ότι «με τις ενέργειες της απαξιώνει τη λειτουργία του Σωματείου και οδηγεί στη διάλυσή του», όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Κατόπιν της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΔΑΠ στις 25-5-2016, στο οποίο συζητήθηκε και το θέμα «Λήξη θητείας Διοικητικού Συμβουλίου 19-6-2016. Ορισμός εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και ημερομηνίας εκλογών», η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. ήταν: «Κάλεσμα σε Γ.Σ. (όχι εκλογοαπολογιστική), στις 14-6-2016 προκειμένου το σώμα να αποφασίσει για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, λόγω του δικαστηρίου που εκκρεμεί σε πρώην και νυν μέλη του Δ.Σ., για κατηγορίες για κατάχρηση δημοσίου χρήματος».

Η τοποθέτηση της ΔΑΣ-ΟΤΑ ήταν ότι θα πρέπει να οριστεί ημερομηνία εκλογών 17-6-2016 (στη λήξη της θητείας του Δ.Σ.) και ορισμός εκλογοαπολογιστικής το διάστημα από 30-5-2016 έως 3-6-2016, το δικαστήριο δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στη διεξαγωγή των διαδικασιών των αρχαιρεσιών. Επίσης επισημάναμε ότι η παραπάνω απόφαση δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του Σωματείου σε μια εποχή που τα δικαιώματα των εργαζομένων σφυροκοπούνται συνεχώς από όλες τις πλευρές.

Αφήνοντας στον «αέρα» την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, δημιουργούνται προβλήματα εκπροσώπησης των εργαζομένων απέναντι σε οποιαδήποτε Αρχή και θέμα δημιουργηθεί. Η επικαιρότητα επιβάλλει την αναγκαιότητα ύπαρξης ενεργού Σωματείου ανά πάσα ώρα και στιγμή, απέναντι στη διοίκηση του Δήμου (συνεχώς προκύπτουν θέματα προς επίλυση – παρέμβαση), αλλά και στις κυβερνητικές πολιτικές.

Στόχος του οποιοδήποτε Σωματείου είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η συσπείρωση και η οργάνωση των αγώνων τους, που αποτελεί και τη μοναδική λύση για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Αντίθετα η πλειοψηφία του Δ.Σ. έχει ως προτεραιότητα τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εκδρομών για τη «σύσφιξη» των σχέσεων μεταξύ των μελών και του Σωματείου. Ξεχνούν ότι το Σωματείο είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ καταγγέλλει την πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ γιατί με τις ενέργειες τους απαξιώνουν τη λειτουργία του Σωματείου και οδηγούν στη διάλυσή του.

Απαιτούμε την άμεση διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και τον ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών μέχρι τη λήξη της θητείας του παρόντος Δ.Σ.

Οι συνάδελφοι έχουν την πείρα να κρίνουν και να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιος συμβιβάζεται μπροστά στην εργοδοσία και διαπραγματεύεται μαζί της εις βάρος των εργαζομένων και ποιος την αντιπαλεύει με ταξική συνέπεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet