Ο Μ. Κωνσταντακόπουλος για την ανέγερση του 14ου Νηπιαγωγείου Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Ο Μ. Κωνσταντακόπουλος για την ανέγερση του 14ου Νηπιαγωγείου Αγ. Παρασκευής

Παρέμβαση επί του θέματος της ανέγερσης του 14ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής, το οποίο συζητήθηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης (Δρομολογείται η ανέγερση του 14ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής) κάνει ο πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της ΔΗΜΤΕ Αγίας Παρασκευής Ν.Δ. Μανώλης Κωνσταντακόπουλος.

Όπως ενημερώνει, το 2013 συστάθηκε επιτροπή με πρόεδρο τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία ήταν μέλος ως εκπρόσωπος του Δήμου. Η επιτροπή αυτή, με απόφασή της στις 5/3/2013 «Πρακτικό καταλληλότητας και επιλογής χώρου και ανέγερσης διδακτηρίου», ενέκρινε ως κατάλληλο και αναγκαίο ένα τμήμα του Τ.Ο. 328, ιδιοκτησία του Δήμου στα Πευκάκια (Αγ. Βασιλείου, Φαιστού, Κάδμου και Σοφοκλή) για την ανέγερση του 14ου διθέσιου Νηπιαγωγείου Αγ. Παρασκευής. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, με την 196/19-6-13 απόφασή του, ενέκρινε την παραχώρηση στην εταιρεία «ΟΣΚ Α.Ε.» του ανωτέρω τμήματος για ανέγερση του κτίσματος για 3 έτη. Ωστόσο, ο «ΟΣΚ Α.Ε.» περί το 2014 συγχωνεύτηκε με άλλες εταιρείες του Δημοσίου σε «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

«ΟΣΚ Α.Ε. και Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. σε αυτό το διάστημα της τριετίας δεν έκαναν απολύτως τίποτα, δηλαδή δεν εισήγαγαν την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου μας στα Διοικητικά Συμβούλιά τους ώστε να μπορούν να εντάξουν τοπ έργο στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020», αναφέρει ο κ. Μ. Κωνσταντακόπουλος, για να προσθέσει ότι «έρχονται τώρα οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. και ζητούν από το Δ.Σ. του Δήμου την παράταση της παραχώρησης του ως άνω τμήματος του οικοπέδου επ΄ αόριστον. Την παράταση αυτή τη ζητούν για να εισάγουν το θέμα στο Δ.Σ. διότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για χρηματοδότηση».

Επίσης, όπως αναφέρει ο πρώην αντιδήμαρχος, για το υπόλοιπο τμήμα του Τ.Ο. 328 έχει προβλεφθεί να κατασκευασθεί ο 2ος βρεφονηπιακός σταθμός στα Πευκάκια (ο 1ος λειτουργεί ήδη εδώ και δύο χρόνια). «Οι μελέτες από το 2014 είναι στην Περιφέρεια και περιμένουμε να το εντάξει στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για χρηματοδότηση» καταλήγει στην παρέμβασή του ο κ. Μ. Κωνσταντακόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet