Comenius: Στην τελετή υποδοχής ο δήμαρχος
Κοινωνία

Comenius: Στην τελετή υποδοχής ο δήμαρχος

Αποδεχόμενος με χαρά την επίσημη πρόσκληση της διευθύντριας του 5ου (Χέλμειου) Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής Χαράς Μπούτα, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς έδωσε το «παρών» στην τελετή υποδοχής των χωρών-μελών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Πολυμερούς Σύμπραξης Comenius με τίτλο «Festivals: «FivE senSes To lIVe UnforgettAbLe MomentS». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Pierce του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος το πρωί της Τρίτης 4 Μαρτίου 2014.

Τον δήμαρχο συνόδευε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Μανώλης Κωνσταντακόπουλος. Παρόντες επίσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής ήταν οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων της μειοψηφίας κκ. Βασίλης Γιαννακόπουλος και Γιάννης Σταθόπουλος.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος καλωσόρισε θερμά στη φιλόξενη πόλη της Αγίας Παρασκευής τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που απαρτίζουν τις αποστολές των επτά χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επίσης, συνεχάρη τη διευθύντρια, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό και τους γονείς/κηδεμόνες και μαθητές του Χέλμειου για την εξαιρετική πρωτοβουλία και την άψογη διοργάνωση της τελετής. Τέλος, τόνισε ότι στον Δήμο ενθαρρύνονται πρωτοβουλίες διακρατικής πολιτιστικής και εκπαιδευτικής επικοινωνίας, αναφερόμενος στον θεσμό της αδελφοποίησης της πόλης με πόλεις του εξωτερικού, ο οποίος εξελίσσεται διαρκώς και στηρίζεται δυναμικά από τη δημοτική αρχή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αρχικά οι αντιπροσωπείες των χωρών «συστήθηκαν» στο κοινό, παρουσιάζοντας τα κύρια χαρακτηριστικά του τόπου τους και ακολούθησαν εξαιρετικά μουσικά και θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και να συνομιλήσει με τα μέλη των αποστολών σε γεύμα που διοργάνωσαν οι υπεύθυνοι του Χέλμειου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet