«Drive through Covid-19 tests» σύντομα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

«Drive through Covid-19 tests» σύντομα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Σε συνέχεια της, από 3/11/2020, επικοινωνίας που είχε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, με τον ΕΟΔΥ και προσωπικά με τον πρόεδρο, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας ενημέρωσε τον επικεφαλής της δημοτικής αρχής πως δεν δύναται να αποστείλει άμεσα κλιμάκιο του οργανισμού για την διενέργεια δωρεάν tests Covid-19 για τους δημότες, όπως αναφέρει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι λόγοι για τους οποίους ο ΕΟΔΥ δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει άμεσα το συγκεκριμένο αίτημα είναι δύο:

  1. Η Αγία Παρασκευή δεν εντάσσεται στους λεγόμενους «κόκκινους» Δήμους μιας και δεν έχει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.
  2. Η πλειοψηφία των κλιμακίων του ΕΟΔΥ βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα, όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση ιικού φορτίου και καταγράφονται τα περισσότερα ενεργά κρούσματα.

Διενέργεια «drive through Covid-19 tests» και δωρεάν tests για υπαλλήλους «πρώτης γραμμής»

Τέλος, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επισημαίνει ότι ο ΕΟΔΥ δεσμεύτηκε για άμεση διενέργεια «drive through Covid-19 tests» σε κεντρικό σημείο της πόλης, ενώ έκανε δεκτό το αίτημα του δημάρχου για για πραγματοποίηση δωρεάν test Covid-19 σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» («Βοήθεια στο Σπίτι», Κοινωνική Υπηρεσία, Πρωτόκολλο, ΚΕΠ). 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet