Nέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Η εικόνα του Δήμου απογοητεύει τα Άτομα με Αναπηρία
Κοινωνία

Nέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Η εικόνα του Δήμου απογοητεύει τα Άτομα με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η δημοτική παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή τονίζει ότι οι Δήμοι της χώρας οφείλουν να είναι δίπλα στους συγκεκριμένους ανθρώπους.

Μάλιστα, αναφέρει ότι η εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής «απογοητεύει και δυσχεραίνει τη ζωής τους», ενώ υπογραμμίζει ότι απαιτούνται έργα, κοινωνική ευαισθησία και πολιτική βούληση.

Συγκεκριμένα, η δημοτική παράταξη τονίζει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Aναπηρία καθιερώθηκε να γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου και αφορά σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο άτομα παγκοσμίως και 1 εκατομμύριο άτομα στη χώρα μας. Σκοπός αυτής της ημέρας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την ανάγκη υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Οι Δήμοι της χώρας οφείλουν να είναι δίπλα στα άτομα αυτά και να φροντίζουν για το “ευ ζην” τους με στοχευμένους τρόπους. Είναι εξαιρετικά σημαντική η οικονομική στήριξη και η μελέτη ένταξής τους σε εργασία, όπως επίσης και η δημιουργία υποδομών που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα και την κοινωνική τους ένταξη.

Η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μας τους τελευταίους μήνες κάθε άλλο παρά φιλική είναι προς τα άτομα αυτά. Οι όγκοι κλαδιών και σκουπιδιών που καλύπτουν τα πεζοδρόμια και τις ράμπες, οι κατειλημμένες θέσεις πάρκινγκ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και η παράνομη στάθμευση πάνω σε θέσεις ειδικά διαμορφωμένες για ΑΜΕΑ συνθέτουν μια άβολη καθημερινότητα που απογοητεύει και δυσχεραίνει τη ζωή των ατόμων αυτών.

Απαιτούνται έργα, κοινωνική ευαισθησία και πολιτική βούληση για την ολοκληρωμένη μέριμνα απέναντι σε αυτή την ομάδα συνανθρώπων μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet