To IΝΚΑ Αγ. Παρασκευής επισημαίνει στον Δήμο σημεία πρόληψης σε μια κακοκαιρία
Κοινωνία

To IΝΚΑ Αγ. Παρασκευής επισημαίνει στον Δήμο σημεία πρόληψης σε μια κακοκαιρία

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών (IΝΚΑ) Αγ. Παρασκευής επισημαίνει στον Δήμο Αγίας Παρασκευής τα κρίσιμα σημεία που θα πρέπει να δώσει σημασία η Πολιτική Προστασία του Δήμου, ώστε, όπως τονίζει, να μην θρηνήσουμε θύματα κατά την κακοκαιρία.

Τι προτείνει το ΙΝΚΑ Αγίας Παρασκευής μέσω του εκπρόσωπου του κ. Φώτη Αλεξόπουλου:

• Ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ασφάλιση αντικείμενων, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση όπως είναι οι κάδοι ανακύκλωσης και συλλογής σκουπιδιών, ώστε να μην προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Ομάδα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, με εντολή του δήμαρχου, θα πρέπει να ελέγξει τον τρόπο στερέωσης διαφημιστικών πινακίδων που τυχόν έχουν αναρτηθεί σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της πόλης μας, και αν διαπιστωθεί ότι ενέχει κίνδυνος να κατεβούν άμεσα.
• Άμεσα πρέπει να απομακρυνθούν και αυτοκίνητα δημοτών μας από την άκρη του δρόμου και μακριά από δένδρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω τους.
• Δένδρα τα οποία είναι κοντά σε πεζοδρόμους δεν έχουν κοπεί, αλλά είναι επικίνδυνα, θα πρέπει να περιβληθούν από κόκκινη κορδέλα προειδοποίησης ώστε να προειδοποιούν τους πεζούς.
• Στο οδικό δίκτυο της πόλης μας έχει παρατηρηθεί ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει εργασίες από το φυσικό αέριο που ακόμα δεν έχουν αποπερατωθεί και είναι ημιτελές. Στην περίπτωση αυτή ο δήμαρχος σε συνεννόηση με τους εργολάβους των έργων η με την εταιρεία του φυσικού αερίου, θα πρέπει να επισημάνει ότι τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) θα πρέπει να είναι ανοικτά όλο το 24ώρο, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
• Άμεση δημιουργία ομάδας έκτακτων αναγκών από δημοτικούς υπάλληλους, 24ώρης βάσης που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους και θα βοηθούν στο έργο του συνόλου της Πολιτικής Προστασίας.
• Άμεση ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για πλημμυρισμένους δρόμους στην πόλη μας μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, η κάθε πρόσφορου μέσου ενημέρωσης, καθ΄ολη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.
• Άνοιγμα ενός δημοτικού κτηρίου για όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, από τη δημοτική αρχή για την προστασία των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας (άστεγων) και την προφύλαξή τους από την κακοκαιρία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet