Ότι οι περισσότερες διαβάζεις πεζών στην Αγία Παρασκευή είναι παραμελημένες και σε κακή κατάσταση επισημαίνει η παράταξη Νίκη Πολιτών.
Ειδικότερα, η παράταξη του Γιάννη Σταθόπουλου αναφέρει ότι οι μοναδικές διαβάσεις πεζών που είναι προσεγμένες είναι εκείνες έξω από τα σχολεία της πόλης και τονίζει ότι είναι απαραίτητο να έχουν ευκρινή διαγράμμιση και σήμανση.
«Στη φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίνωση μας βλέπετε την εικόνα διάβασης πεζών σε οδό που καταλήγει στην κεντρική πλατεία Αγιας Παρασκευής. Έτσι περίπου είναι, όλες οι διαβάσεις πεζών στην πόλη μας», αναφέρει η παράταξη και προσθέτει:
«Αν εξαιρέσουμε τις διαβάσεις πεζών έξω από σχολεία και ελάχιστες άλλες, η εγκατάλειψη-παραμέληση του προβλήματος από τη δημοτική αρχή είναι σαφής. Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), οι πεζοί έχουν απόλυτη προτεραιότητα στις ειδικά διαμορφωμένες διαβάσεις.
Οι οδηγοί οφείλουν να μειώνουν ταχύτητα και να ακινητοποιούν τα οχήματά τους όταν ένας πεζός βρίσκεται ήδη στη διάβαση ή ετοιμάζεται να τη χρησιμοποιήσει.
Ακριβώς για όλα αυτά, οι διαβάσεις πεζών είναι απαραίτητο να έχουν ευκρινή διαγράμμιση και σήμανση διότι αποτελούν βασικό βοήθημα στη βαδισιμότητα και στην αποφυγή ατυχημάτων. Πότε λοιπόν, θα αποκτήσουμε διαβάσεις πεζών που θα είναι ορατές και ευκρινείς;».
Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίνωση της παράταξης:


