Οι τρεις όροι που θέτουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα της Αγίας Παρασκευής για να συνεχίσουν τις υπερωρίες τους
Αγία Παρασκευή

Οι τρεις όροι που θέτουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα της Αγίας Παρασκευής για να συνεχίσουν τις υπερωρίες τους

Τρεις προϋποθέσεις θέτουν οι εργαζόμενοι του Σωματείου Εργατοτεχνικών του Δήμου Αγίας Παρασκευής στη δημοτική αρχή προκειμένου να συμφωνήσουν στην άρση της αποχής τους από την υπερωριακή απασχόληση στον τομέα της καθαριότητας. Όπως αναφέρουν σε σχετική επιστολή τους περιμένουν την έγγραφη δέσμευση της δημοτικής αρχής, κυρίως σε ό,τι αφορά τις έγκαιρες πληρωμές των υπερωριών του και στα δρομολόγια της υπηρεσίας, για το οποία ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς είχε προαναγγείλει ότι θα «γυρίσουν» σε ημερήσια.

Ειδικότερα, στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

«Προς ενημέρωση σχετικά με τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουμε ότι παραλάβαμε σήμερα (σ.σ. 10 Μαρτίου) καταστάσεις πληρωμών για τα εξής: ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ 11ος/2021 ΙΔΟΧ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ 12ος/2021 ΜΟΝΙΜΟΙ ΙΔΑΧ ΙΔΟΧ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ 1ος/2022 ΜΟΝΙΜΟΙ ΙΔΑΧ ΙΔΟΧ. Παραμένουν σε εκκρεμότητα τα νυχτερινά 12ος/2021, τα οποία αναμένουμε. 

Έχοντας πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεών μας, αλλά και των αναφαίρετων και απαράγραπτων δικαιωμάτων μας, ασκούμε τα καθήκοντ’α μας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου με ευσυνειδησία και αδιαλείπτως, πολλά χρόνια τώρα, παρότι οι συνθήκες του χώρου εργασίας μας, αμαξοστασίου, είναι άκρως επικίνδυνες για την υγεία και την ασφάλειά μας.

Γεγονότα τα οποία αποδείξαμε και εν μέσω πανδημίας, μέσω πρόσφατης κακοκαιρίας και χωρίς, πολλές φορές, τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, συνεχίσαμε να εκτελούμε τα καθήκοντά μας, ανελλιπώς. Δυστυχώς, μετά από τα τελευταία γεγονότα, τα οποία είναι ευρέως γνωστά, την επτάμηνη καθυστέρηση υπερωριών ΙΔΟΧ και την αδιάλλακτη στάση της Οικονομικής Υπηρεσίας, απείχαμε από την υπερωριακή εργασία. Υπαίτιοι για την κατάσταση αυτή δεν μπορεί να είναι οι άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται με δύσκολες και ακραίες καιρικές συνθήκες και πολλές φορές υπερβάλλουν εαυτούς προκειμένου να φέρουν εις πέρας όλες τις εργασίες του τμήματος.

Για τον λόγο αυτόν δεν θα δεχτούμε καμία τιμωρητική, εκδικητική συμπεριφορά από τη δημοτική αρχή, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν στη Διεύθυνση του Τμήματος, αλλάζοντας καθολικά την οργάνωση και τη λειτουργία της Υπηρεσίας, με απώτερο σκοπό να πλήξει το προσωπικό. Οι οδηγίες που δόθηκαν για πρωινά δρομολόγια απορριμματοφόρων, σαρώθρων κ.λπ., δεν δύναται να εφαρμοστούν σε ένα οδικό δίκτυο όπως είναι αυτό της Αγ. Παρασκευής. Καταρχάς θα δημιουργηθεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά τις πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα βέβαια να μην μπορούν να εκτελεστούν τα προγράμματα ορθά, το οποίο θα οδηγήσει τη πόλη σε αδιέξοδο στο άμεσο μέλλον. Τυπικά, αλλά και ουσιαστικά, οι αλλαγές στη λειτουργία της Υπηρεσίας, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, βάσει της πολύχρονης εμπειρίας μας, είναι μη εφαρμόσιμες διότι δεν θα διεκπεραιώνονται οι εργασίες λόγω ανασταλτικών παραγόντων και ανυπέρβλητων δυσκολιών.

Καλή τη πίστη, λοιπόν, καθώς οι παραπάνω πληρωμές δεν έχουν αναρτηθεί στο “Διαύγεια”, και έχει επαναληφθεί στο κοντινό παρελθόν να υπογράψουμε καταστάσεις, αλλά τελικά να μην τις εισπράξουμε, δείχνουμε την παρούσα ανοχή με γνώμονα πάντα το καθήκον μας και θα συμφωνήσουμε να παύσουμε την αποχή μας από την υπερωριακή εργασία, εφόσον ισχύσουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Η δημοτική αρχή θα λάβει τέτοια δραστικά μέτρα έτσι ώστε να πληρωνόμαστε από την Οικονομική στο δίμηνο, το πολύ έως δυόμιση μήνες, τις υπερωρίες και τα νυχτερινά μας, όλο το προσωπικό. 
  2. Δεν δεχόμαστε καμία τιμωρητική – εκδικητική συμπεριφορά προς το προσωπικό της Καθαριότητας, καμία αλλαγή στα δρομολόγια και στα προγράμματα της Υπηρεσίας. Η δομή, η οργάνωση και η λειτουργία της Υπηρεσίας δεν θα έχουν καμία αλλαγή από την ερχόμενη Δευτέρα. 
  3. Οι υπάλληλοι ΙΔΟΧ της Υπηρεσίας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αιτούμαστε, λοιπόν, από τη δημοτική αρχή, αντίστοιχα, να συναινεί υπέρ αυτών, όποτε χρειαστεί. 

Τέλος, παρακαλούμε τη δημοτική αρχή όπως λάβει σοβαρά υπόψιν όλα τα παραπάνω, καθώς και να μας απαντήσει εγγράφως άμεσα, δεσμευόμενη σχετικά με τις τρεις προϋποθέσεις που θέσαμε, προκειμένου να προβούμε σε παύση της αποχής μας από την υπερωριακή εργασία από αύριο. Εν όψει του Σαββατοκύριακου παρακαλούμε όπως απαντήσετε άμεσα προκειμένου να ενημερώσουμε κι εμείς τη Διεύθυνση της Υπηρεσίας μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet