Έχασε την πλειοψηφία η διοίκηση Αγ. Παρασκευής – Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Κ. Χατζηανδρέου
Πολιτική

Έχασε την πλειοψηφία η διοίκηση Αγ. Παρασκευής – Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Κ. Χατζηανδρέου

Το από καιρό αναμενόμενο επόμενο πολιτικό βήμα του δημοτικού συμβούλου Αγίας Παρασκευής Κώστα Χατζηανδρέου έγινε. Ο πρώην αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Διοικητικών Υπηρεσιών ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου, Νίκη των Πολιτών κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έτσι μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις των Ελισάβετ Πετσατώδη (πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών), Μαρία Ρεμπούτσικα και Γιάννη Λογοθέτη, ένας ακόμη σύμβουλος αποχωρεί από τη δημοτική ομάδα του δημάρχου, η οποία χάνει πλέον την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς μένει με 16 δημοτικούς συμβούλους, σε σύνολο 33.

Ο κ. Χατζηανδρέου, στην ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης που ανέγνωσε στο Σώμα, σημείωσε ότι από τη θέση του αντιδημάρχου προσπάθησε να προωθήσει ένα μοντέλο διοίκησης συμμετοχικό, που θα εδραζόταν κυρίως «στην ισονομία, στην εμπιστοσύνη, στην τήρηση των κανόνων». Κάτι το οποίο, όπως σημείωσε, «απαιτεί τομές, ρήξεις, κυρίως με κατεστημένες νοοτροπίες, με ομάδες και με “βιλαέτια”».

«Αντιμετώπισα, όμως, από την αρχή φοβικές αντιδράσεις, αναβλητικότητα και εμπόδια, ώστε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε στην ίδια κατεύθυνση των γνωστών, συνηθισμένων τακτικών», συνέχισε ο δημοτικός σύμβουλος, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τη θέση του αντιδημάρχου, θεωρώντας ότι δεν είχε κάτι να προσφέρει.

Ωστόσο αυτό το έκανε, όπως εξήγησε στους συναδέλφους του, έχοντας την αίσθηση ότι οι προσπάθειές του «δεν εκτιμήθηκαν καθόλου. Και τούτο γιατί, παρά το “φαίνεσθαι”, δεν έγινε καμία ουσιαστική προσπάθεια σύγκλισης των απόψεων».

Όπως σημείωσε, ο συνδυασμός της Νίκης των Πολιτών ξεκίνησε ως ένα πολυσυλλεκτικός, «πολύχρωμος» κατά άλλους, με μια ευρεία βάση συμβούλων από πολλούς πολιτικούς χώρους. Αυτό, είπε ο σύμβουλος, σημαίνει διαφορετικές ιδέες και απόψεις, «η σύνθεση των οποίων απαιτεί ευρύτητα σκέψης και αντίληψης, που βεβαίως ξεφεύγει της λογικής των κάθε λογής πολιτικών ιδεοληψιών».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι σήμερα ο συνδυασμός έχει «γκριζάρει» επικίνδυνα, για πολύ συγκεκριμένους λόγους, με αρνητικές -κατά την άποψή του- επιπτώσεις, που θα φανούν όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης.

«Το να αποφεύγει όμως κανείς ν’ αντιμετωπίσει εκφυλιστικά φαινόμενα που λειτουργούν σε βάρος της ενότητας και, κυρίως, της πολυσυλλεκτικότητας της παράταξης, δεν αποτελεί λύση. Όπως, επίσης, λύση δεν αποτελεί η αποφυγή ανάληψης πρωτοβουλιών σε καίριους τομείς όπου υπάρχει εμφανέστατο πρόβλημα δυσλειτουργίας», συνέχισε ο κ. Χατζηανδρέου, προσθέτοντας ότι από τη θέση του έχει κατ’ επανάληψη διατυπώσει προτάσεις στον δήμαρχο, τόσο για την ανασυγκρότηση της διοίκησης, όσο και για την αποκατάσταση των πολιτικών ισορροπιών στον συνδυασμό, χωρίς βεβαίως οι προτάσεις αυτές, μέχρι στιγμής, να έχουν τύχει κάποιας αποδοχής.

Συγχρόνως με όλα αυτά, συνέχισε ο πρώην αντιδήμαρχος, στρατηγικής σημασίας κινήσεις και αποφάσεις, που θα δεσμεύουν τον Δήμο εσαεί, όχι μόνο δεν λαμβάνονται συλλογικά, αλλά, εκ των πραγμάτων, αποδεικνύεται ότι «δεν έχουν καμία στοιχειώδη προεργασία, μελέτη και επεξεργασία». Ως πλέον ενδεικτικό παράδειγμα αυτής της πρακτικής ανέφερε την απόκτηση του κτήματος Ιόλα.

Και ο κ. Χατζηανδρέου κατέληξε στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του:

«Παρέμεινα σε μια κατάσταση αναμονής επί έναν ολόκληρο χρόνο, προσδοκώντας στον χρόνο αυτόν να δω έστω και ψήγματα διαφοροποίησης προς μία θετική κατεύθυνση. Το μόνο που είδα ήταν διάθεση “κουκουλώματος” και αποφυγής λύσεων των προβλημάτων.

Νομίζω ότι η παρουσία μου πλέον στη δημοτική ομάδα δεν προσφέρει τίποτε περισσότερο παρά την αποδοχή και συγκάλυψη μιας αποσαθρωτικής κατάστασης.

Επίσης, δεν νομίζω ότι διά της σιωπής βοηθά κανείς, έστω κι ελάχιστα, στον κοινό σκοπό.

Εύχομαι κι ελπίζω το κείμενο αυτό ν’ αποβεί στοιχείο προβληματισμού για τον δήμαρχο και για όσα στελέχη της παράταξης πραγματικά αγωνιούν για την εξέλιξη των πραγμάτων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet