Αλλάζουμε: Ξεπέρασε κάθε όριο o δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Πολιτική

Αλλάζουμε: Ξεπέρασε κάθε όριο o δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Για «πολιτικά ανήθικες ενέργειες» του δημάρχου Αγίας Παρασκευής στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2021 κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μυλωνάκη.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η παράταξη αναφέρεται στα όσα διαδραματίστηκαν στη μαραθώνια συνεδρίαση της Τετάρτης 16/12, αλλά και προειδοποιεί τη διοίκηση του Δήμου να μην επιχειρήσει να αλλοιώσει την απόφαση που έλαβε το Σώμα.

Τέλος, παραθέτει και τις δικές της εναλλακτικές προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Η εξέλιξη της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής την περασμένη Τετάρτη 16/12, για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου, κατέστησε σαφές ότι ο δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς έχασε πολύ νωρίς τόσο την εμπιστοσύνη του Σώματος, όσο και την ψυχραιμία του.

Ο κ. Ζορμπάς, συνεχίζοντας να κλείνει τα μάτια του στο γεγονός ότι δεν έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, για άλλη μια φορά, απέφυγε κάθε ουσιαστικό διάλογο με τις λοιπές δημοτικές παρατάξεις, επιχειρώντας να επιβάλει τη δική του άποψη. Και δεν έμεινε σε αυτό. Βλέποντας ότι οι προσωπικές εμμονές του οδηγούν τη διοίκησή του σε ξεκάθαρη πολιτική ήττα, προχώρησε σε μία απίστευτη και πολιτικά ανήθικη ενέργεια: πήρε τις εναλλακτικές προτάσεις της παράταξής μας και τις ενέταξε στη δική του πρόταση, προσπαθώντας να εκβιάσει τη συναίνεσή μας. Το γεγονός κατήγγειλε σε όλους τους τόνους ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», Γιάννης Μυλωνάκης, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή είναι έξω από κάθε θεσμικό, αλλά και πολιτικό πλαίσιο.

Ακόμη κι έτσι, όμως, ο δήμαρχος δεν απέφυγε να υποστεί τις συνέπειες των ενεργειών του, βλέποντας την πρότασή του για το τεχνικό πρόγραμμα να μη συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία, με αποτέλεσμα αντί αυτής να ψηφιστεί η εναλλακτική πρόταση των παρατάξεων «Νίκη των Πολιτών», «Νέα Αρχή» και «Μια Γενιά Μπροστά».

Τώρα, ο δήμαρχος αναζητεί «σωσίβια» σε άρθρα και διατάξεις, προετοιμάζοντας το έδαφος για να αλλοιώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα πρέπει να θυμάται όμως ότι «ενός κακού μύρια έπονται» και το μόνο θα πετύχει με την τακτική που ακολουθεί θα είναι εκτεθεί ανεπανόρθωτα στην πόλη.

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», Γ. Μυλωνάκης, σημειώνει:

«Οι προτάσεις που υποβάλαμε στο πλαίσιο του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού απέδειξαν ότι οι “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ” μένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να εργαστούμε για το καλό της Αγίας Παρασκευής και των κατοίκων της, ασκώντας σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν θα επιτρέψουμε στο ξεπερασμένο πολιτικό κατεστημένο της πόλης να παίζει παιχνίδια εις βάρος μας.

Ας το συνειδητοποιήσουν όλες οι πλευρές ότι η παράταξή μας είναι πολύ μακριά από ευκαιριακές συμπράξεις και κουτοπόνηρες πρακτικές. Όσοι βιάζονται να μας εντάξουν σε κάποιο «άρμα» θα διαπιστώσουν σύντομα ότι ματαιοπονούν, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet