«Αντίσταση δημιουργίας» από Β. Γιαννακόπουλο
Πολιτική

«Αντίσταση δημιουργίας» από Β. Γιαννακόπουλο

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014 η παράταξη ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος, σε γνωστό εστιατόριο της κεντρικής μας πλατείας, παρουσία πλήθος κόσμου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ και βασικό στέλεχος της παράταξης Γιάννης Μυλωνάκης, προλογίζοντας τον πρώην δήμαρχο, όλους τους πολίτες και τους φορείς που τους τίμησαν με την παρουσία τους και αφού χαρακτήρισε «πολύ καλή αρχή» την πρώτη εκδήλωση της παράταξης για το 2014, έδωσε το λόγο στον κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο.

Ο πρώην δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στην κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Συγκεκριμένα μίλησε για μια κρίση πολλαπλών επιπέδων, εξηγώντας ότι έχει στοιχεία κοινωνικά, οικονομικά, αλλά και ήθους, τις συνέπειες της οποίας βιώνει και η Αγία Παρασκευή.

«Υπάρχει αδράνεια όσον αφορά τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της πόλης» τόνισε ο κ. Β. Γιαννακόπουλος, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στη διοίκηση του Βασίλη Ζορμπά και δήλωσε ότι οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής είναι οργισμένοι με τη σημερινή δημοτική αρχή, διότι «μαραζώνει» τις αποταμιεύσεις που είχαν γίνει από τις προηγούμενες.

Ο πρώην δήμαρχος ξεκαθάρισε, για ακόμη μια φορά, ότι τα επαινετικά λόγια που είχε εισπράξει το 2012 ο κ. Ζορμπάς για την οικονομική κατάσταση του Δήμου οφείλονται στη διοίκηση της δικής του τετραετίας 2007 – 2010.

Συγκεκριμένα ο κ. Β. Γιαννακόπουλος είπε ότι ο σημερινός δήμαρχος κοκορεύεται που η «Καθημερινή» το 2012 είχε δημοσιεύσει άρθρο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο κατέτασσε τον Δήμο στους «πράσινους», δηλαδή τους οικονομικά «υγιείς», όταν προεκλογικά το 2010 ο κ. Ζορμπάς τον κατηγορούσε για «μαύρες τρύπες» των 20.000.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο πρώην δήμαρχος μίλησε για τα τέσσερα έργα που άφησε στη σημερινή διοίκηση, κάποια εκ των οποίων ο κ. Ζορμπάς είτε δεν συνέχισε, είτε δεν εκτέλεσε αμέσως, είτε ακόμα δεν τα είχε ψηφίσει ως μειοψηφία και σήμερα που εκτελούνται προσπαθεί να τα καρπωθεί ως «δικά του».

Τα τέσσερα αυτά έργα αφορούσαν αναπλάσεις στις οδούς Αγίου Ιωάννου, Ελευθερίου Βενιζέλου και Πατριάρχου Γρηγορίου, Κυκλάδων και Σολωμού, καθώς και την ανάπλαση που περικλείει τους ποδηλατόδρομους στην οδό Δερβενακίων και επιπλέον δρόμους στην περιοχή του Κοντοπεύκου.

Για το έργο της Αγίου Ιωάννου ο κ. Β. Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Βασίλης Ζορμπάς, ενώ υποσχόταν να είχε έτοιμη την οδό τον Αύγουστο του 2011, ο ίδιος προτίμησε να ξεκινήσει από την αρχή δική του εργολαβία, με το σκεπτικό να τελειώσει τα έργα λίγο πριν τις εκλογές, ώστε ο κόσμος να τον ψηφίσει με το έργο αυτό ως πρόσφατη ανάμνηση.

Ο κ. Β. Γιαννακόπουλος εξήγησε ότι ο κ. Ζορμπάς είχε χαρακτηρίσει την εργολαβία που αφορούσε τις οδούς Κυκλάδων και Σολωμού ως «πέτσινο έργο» και ενώ το 2011 ήταν εκτός προϋπολογισμού, το 2012 την ενέταξε και την εκτέλεσε ενώ παράλληλα τον κατηγόρησε για υπερβολική καθυστέρηση της ανάπλασης των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Πατριάρχου Γρηγορίου, εργολαβία που εκτελείται δύο συνεχόμενα χρόνια τώρα.

Για το έργο των 9.000.000 ευρώ στο Κοντόπευκο, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Β. Γιαννακόπουλος υπενθύμισε σε όλους ότι ο κ. Ζορμπάς ως αντιπολίτευση ήταν ο μόνος που το είχε καταψηφίσει, όταν σήμερα που άρχισε η εκτέλεσή του, ο ίδιος έχει εκτυπώσει παραταξιακό φυλλάδιο, παρουσιάζοντας τηνμελλοντική αίγλη που θα έχει η περιοχή μετά το πέρας των εργασιών.

Ο επικεφαλής της παράταξης συνέχισε αναφέροντας μια σειρά ενεργειών της τωρινής διοίκησης που, όπως τόνισε, αποδεικνύουν την αναποτελεσματικότητά της.

Συγκεκριμένα ο κ. Β. Γιαννακόπουλος έκανε λόγο για το κλείσιμο του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, στην οδό Πελοποννήσου, ενέργεια στην οποία ο Βασίλης Ζορμπάς προέβη για να μετακινήσει τους υπαλλήλους σε πόστα προσωπικής του «επικοινωνίας», όπως είπε και συνέχισε λέγοντας για το κλείσιμο του 3ου Δημοτικού Ιατρείου και την υποβάθμιση των άλλων δύο, καθώς και για την αποδόμηση των εργαστηρίων Τέχνης.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Β. Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε ότι στις 24 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, στον Δημόκριτο, θα υπάρξει εκδήλωση ανακήρυξης μιας καινούργιας παράταξης με «χρώμα ανεξαρτησίας», η οποία στην πολιτική του εκμηδενισμού που ακολουθεί ο κ. Ζορμπάς θα αντισταθεί με «δημιουργία» και ολοκλήρωσε θέτοντας το εξής δίλημμα: «Για τι θέλετε να ψηφίσετε; Για την κυβέρνηση; Για την αντιπολίτευση; Ή για την Αγία Παρασκευή;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet