Απέρριψε η Αποκεντρωμένη την πρόταση της αντιπολίτευσης – Έκτακτες συνεδριάσεις στην Αγ. Παρασκευή για τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό
Πολιτική

Απέρριψε η Αποκεντρωμένη την πρόταση της αντιπολίτευσης – Έκτακτες συνεδριάσεις στην Αγ. Παρασκευή για τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό

Δεν λέει να τελειώσει η… περιπέτεια με το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής για το 2021. Πάνω που είπαμε, με βάση τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της 1ης Φεβουαρίου, ότι τελικώς έστω και με το… ζόρι ψηφίστηκε με ομοφωνία το νέο οικονομικό πλάνο του Δήμου για τη τρέχουσα χρονιά, βασιζόμενο σε ένα τεχνικό πρόγραμμα που είχε την «υπογραφή» των παρατάξεων Νίκη των Πολιτών και Νέα Αρχή (σ.σ.: κατά της συγκεκριμένης απόφασης είχε προσφύγει ο δήμαρχος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ωστόσο ο χρόνος της απάντησης παρήλθε και ως τεκμαιρώμενη η απόφαση έγινε αποδεκτή και άρα, με βάση αυτή ψηφίστηκε και ο προϋπογολογισμός στη συνεδρίαση της 1/2), τελικώς έχουμε και πάλι ανατροπή.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έφθασαν στο μέιλ του «Ε» δύο έκτακτες κατεπείγουσες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, με αντίστοιχα θέματα το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2021! Όπως ήταν φυσικό προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί και ποιος ο αρμοδιότερος να απαντήσει επ’ αυτού από τον ίδιο τον δήμαρχο.

Το «Ε» επικοινώνησε με τον κ. Βασίλη Ζορμπά, από τον οποίο κι ενημερώθηκε ότι τελικώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρρριψε την απόφαση για το τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του 2020, λόγω της μη ύπαρξης εισήγησης εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας, κάτι που υποστήριζε και ο δήμαρχος στην αντίστοιχη προσφυγή του.

Ο ίδιος δήλωσε δικαιωμένος από την απόφαση, αν και -όπως μας είπε- ουσιαστικά δεν θα αλλάξει κάτι στις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί για τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό, εκτός του ότι αυτές θα περάσουν και πάλι τυπικά από το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως τόνισε ο κ. Ζορμπάς, αυτό που τον ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να έχει ο Δήμος στα… χέρια του τα δύο σημαντικά αυτά «εργαλεία» προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα και όχι να ξεκινήσει ακόμη ένας γύρος αντιπαράθεσης.

«Εξάλλου, με κατηγορούν συχνά για μη συναίνεση, οπότε ας τους διαψεύσω», πρόσθεσε αστειευόμενος στη συνομιλία που είχαμε μαζί του.

Οι δύο προσκλήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/18 και της παρ.1 του άρθρου 10 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 55/11.03.2020 τεύχος Α’) σας προσκαλώ σε Έκτακτη Κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Σώματος η οποία θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 10.02.2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 με θέματα:

  1. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αγίας Παρασκευής Οικονομικού έτους 2021 (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Β. Ζορμπάς).

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα κατόπιν της υπ’ αριθμ. 14335/04.02.2021 απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/18 και της παρ.1 του άρθρου 10 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 55/11.03.2020 τεύχος Α’) σας προσκαλώ σε Έκτακτη Κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Σώματος η οποία θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 10.02.2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 με θέματα:

  1. Έγκριση Προϋπολογισμού και στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων Δήμου Αγίας Παρασκευής έτους 2021 (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Β. Ζορμπάς)

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα κατόπιν της υπ’ αριθμ. 14335/04.02.2021 απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet