Βασίλης Ζορμπάς: Γιατί και ποιον συγκαλύπτετε κ. δήμαρχε;
Πολιτική

Βασίλης Ζορμπάς: Γιατί και ποιον συγκαλύπτετε κ. δήμαρχε;

Για εξαπάτηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αγίας Παρασκευής, σχετικά με την έγκριση ποσού για την επισκευή “ανύπαρκτων” ζημιών σε απορριμματοφόρο του Δήμου κάνει λόγο ο επιεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τέως δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς. Μάλιστα, κατηγορεί τον νυν δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο για “πολιτική δειλία” σε ό,τι αφορά τον χειρισμό του όλου θέματος, αλλά και για τρομοκράτηση υπαλλήλου που “αρνήθηκε να συναινέσει στην εξαπάτηση αυτή”.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας αναφέρει:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Σεπτεμβρίου 2015 ενημέρωσα τοn Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ( Γιάννης Σταθόπουλος, Γιάννης Σιδέρης, Ελισάβετ Πετσατώδη, Σπύρος Παπαγεωργίου, Σοφία Αϊδίνη) είχε πέσει θύμα εξαπάτησης όσον αφορά στο θέμα που ψήφισε σχετικά με την (υποτιθέμενη) επισκευή του απορριμματοφόρου του Δήμου,  με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΗ-4777. Όπως μάλιστα ανέφερα, είναι πιθανόν κατά τη διάρκεια της Δημαρχιακής μου θητείας να εξαπατήθηκα κι εγώ, αφού ένας αιρετός δεν μπορεί να τα γνωρίζει όλα, και ουδέποτε να το έμαθα.

Συγκεκριμένα, με στοιχεία που προσκόμισα, η Οικονομική Επιτροπή εξαπατήθηκε να εγκρίνει ποσόν 15.000 ευρώ για επισκευή ζημιών του εν λόγω απορριμματοφόρου, που στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, αντί να εκτιμήσει την ενέργειά μου αυτή να προστατέψω τον ίδιο, την Οικονομική Επιτροπή, αλλά και τα συμφέροντα του Δήμου, ανέθεσε στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου να απαντήσει αντί γι΄ αυτόν, σε άλλη μια επίδειξη της γνωστής πολιτικής του «δειλίας». Ο Γενικός Γραμματέας κ. Στέφανος Κασαπίδης δεν απάντησε επί της ουσίας. Με ανοίκειο και οργισμένο ύφος, που δεν ταιριάζει σε υπηρεσιακό παράγοντα, μου επιτέθηκε λέγοντάς μου ότι ασκώ «bullying» σε υπαλλήλους του Δήμου, επειδή ζήτησα στοιχεία που δικαιούμαι και υποχρεούνται να μου δώσουν. Και όχι μόνον αυτό, αλλά επιχείρησε να τρομοκρατήσει υπάλληλο του Δήμου, που αρνήθηκε να συναινέσει στην εξαπάτηση αυτή, απειλώντας την με πειθαρχική δίωξη.

Η ενημέρωσή μου αυτή, για το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο,  αλλά και η απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου και του Γενικού Γραμματέα, έχουν καταγραφεί στο βίντεο της συνεδρίασης. Το οποίο είναι το μόνο που δεν έχει δημοσιοποιηθεί από τη δημοτική Αρχή, για προφανείς λόγους. Μάλιστα έχω ζητήσει να μου δοθεί, αρκετές φορές, αλλά το αρνούνται.

Διερωτώμαι αν ο δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος επιθυμεί να διερευνηθεί το σοβαρό αυτό ζήτημα ή θέλει να το συγκαλύψει. Ας ξεκαθαρίσει επιτέλους τις προθέσεις του και ας πάμε μαζί στους αρμόδιους Κρατικούς Φορείς, να καταθέσουμε τα στοιχεία που υπάρχουν, για να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητος και ενδελεχής έλεγχος. Και ας σταματήσει επιτέλους να τρομοκρατεί τους υπαλλήλους που ασκούν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet