Β. Γιαννακόπουλος: Είναι άδικο να θέλουν άλλοι να καρπωθούν τα δικά μας έργα
Πολιτική

Β. Γιαννακόπουλος: Είναι άδικο να θέλουν άλλοι να καρπωθούν τα δικά μας έργα

Αναλυτική αναφορά στα έργα που παρέδωσε η δημοτική Αρχή του Βασίλη Γιαννακόπουλου στον τέως δήμαρχο Αγ. Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, «είτε ολοκληρωμένα είτε σε προχωρημένο στάδιο», κάνει η παράταξη Συμμαχία Ευθύνης. Αφορμή της σχετικής ανακοίνωσης ήταν τα όσα είπε ο κ. Β. Ζορμπάς σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το τι παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική Αρχή (σ.σ.: αυτή του κ. Γιαννακόπουλου) όταν ανέλαβε τη διοίκηση στην πόλη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Διαβάσαμε τελευταία τη συνέντευξη Τύπου του πρώην δημάρχου Βασίλη Ζορμπά. Θα περίμενε  κανείς από τον αρχηγό παράταξης αντιπολίτευσης να ασχοληθεί καλοπροαίρετα με κριτική στη δημοτική αρχή, έτσι ώστε να συμβάλλει αυτός και η παράταξή του στη βελτίωση του προσφερόμενου έργου στους δημότες της πόλης μας. Αντί αυτού είδαμε και διαβάσαμε μια ίσα κατανεμημένη κριτική τόσο στη δημοτική Αρχή όσο και στη δική μου παράταξη.

Θεωρούμε λάθος τη συγκεκριμένη στάση για δυο λόγους.

Ο πρώτος  είναι ότι δεν ενδιαφέρει τόσο πολύ τους δημότες η παρελθοντολογία, αλλά το αύριο και με ποιον τρόπο θα συμβάλλουμε για να είναι καλύτερο από όποια θέση βρισκόμαστε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δεύτερος και σοβαρότερος λόγος που μας επιβάλλει ν’ απαντήσουμε είναι οι ανακρίβειες (επιεικής όρος) που αναφέρει ο κ. Ζορμπάς  για την παράταξή μας στην άσκηση της δημαρχιακής θητείας το 2006-2010.

Συγκεκριμένα, αναφέρει για τα οικονομικά του Δήμου «πήραμε τον Δήμο αρκετά χρεωμένο (όχι «κόκκινο»), αλλά χρεωμένο και τον παραδώσαμε γαλάζιο, όπως άλλωστε είμαστε και εμείς».

Αυτό βέβαια δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια.

Όταν εμείς παραδώσαμε τον Δήμο στις αρχές Ιανουαρίου του 2011 στα ταμεία του υπήρχαν 3,4 εκατ. ευρώ και 2 εκατ. ευρώ περίπου στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Όσα περίπου είχαν και οι προηγούμενες δημοτικές Αρχές και όσα περίπου παρέδωσε και ο κ. Ζορμπάς. Αυτό, δηλαδή, που πάντα υποστηρίζαμε: ότι οι δημοτικές Αρχές του Δήμου μας δεν είχαν μεγάλα και αλόγιστα οικονομικά ανοίγματα. Η μεγαλύτερη επιβεβαίωση για τα οικονομικά της δικής μας δημαρχιακής θητείας έρχεται και από την πανελλαδική έρευνα που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή»,το καλοκαίρι του 2011, που αναφέρει ότι ο Δήμος Αγ. Παρασκευής βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των οικονομικά υγειών Δήμων. 

Η έρευνα βέβαια αναφέρεται στους ισολογισμούς των χρόνων 2007-2010, οι οποίοι ξεκίνησαν να γίνονται επί δικής μας δημαρχιακής θητείας και σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνουν την περίοδο της δημαρχιακής θητείας του κ. Ζορμπά, γιατί το καλοκαίρι του 2011 ο ισολογισμός δεν είχε ολοκληρωθεί.

Τώρα όσον αφορά στα μεγάλα έργα της πόλης, εδώ κι αν μιλάμε για πλήρη υποκρισία.

Θυμίζουμε στον κ. Ζορμπά, αλλά και στους δημότες μας, ότι ένα μεγάλο έργο για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται να περάσει πέντε βασικά στάδια.

1) όραμα,

2 μελέτη,

3) χρηματοδότηση,

4) δημοπράτηση,

5) εκτέλεση του έργου.

Και βέβαια τα  τέσσερα πρώτα στάδια είναι δυσκολότερα από τη φάση εκτέλεσης του έργου. Γι’ αυτόν  ακριβώς τον λόγο δεν έγινε, ούτε σχεδιάστηκε ούτε ένα μεγάλο έργο μετά το 2011 που φύγαμε από τη διοίκηση του Δήμου. Για να ακριβολογούμε μετά το 2011 δεν έγινε ούτε ένα πεζοδρόμιο.

Τα μεγάλα έργα που παραδώσαμε στον κ. Ζορμπά, είτε ολοκληρωμένα είτε σε προχωρημένη φάση, ήταν:

1) Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο «Σταύρος  Κώτσης » (πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη).

α) αποκτήθηκε ο χώρος 40 στρ. επί δημαρχίας Β. Γιαννακόπουλου, 

β) διαμορφώθηκαν οι αίθουσες για πολιτισμό,

γ) στεγάστηκαν τα εργαστήρια τέχνης,

δ) στεγάστηκαν τα άτομα με αναπηρίες, 

ε) διαμορφώθηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα,

στ) τοποθετήθηκαν όργανα γυμναστικής με δωρεάν πρόσβαση στους δημότες μας,

Είναι αλήθεια όλα αυτά ή όχι; Είναι μόνο μελέτες; Οι δημότες που τα χρησιμοποιούν γνωρίζουν.

2) Ελευθέριου Βενιζέλου & Πατριάρχου Γρηγορίου 

Α) Μελετήσαμε, χρηματοδοτήσαμε, δημοπρατήσαμε και ολοκληρώσαμε το μεγάλο υπόγειο αγωγό ομβρίων υδάτων, που συλλέγει τα όμβρια από τον Υμηττό και τα μεταφέρει στη Μεσογείων, σε συνεργασία με την υπερνομαρχία του κ. Σγουρού, κόστους 3,4 εκατ. ευρώ.

Β) Μελετήσαμε, σχεδιάσαμε, δημοπρατήσαμε τα πεζοδρόμια Ελευθέριου Βενιζέλου & Πατριάρχου Γρηγορίου.

Είχαμε  ανάδοχο και υπογεγραμμένη σύμβαση δυο μήνες πριν τις εκλογές του 2010. Επιλέξαμε να ξεκινήσει το έργο μετά τις εκλογές. Τι ήθελε, να τον ρωτήσουμε, ο υποψήφιος τότε δήμαρχος κ. Ζορμπάς; Γιατί ήταν αντιδεοντολογικό; Αυτά είναι μόνο μελέτες; Είναι αλήθεια ότι από τότε μπορούν οι πολίτες να διασχίσουν τους δρόμους αυτούς σε βροχερές μέρες;

3) Το μεγάλο έργο της Αγ. Ιωάννου.

Παρέλαβε μόνο μελέτη;

Δεν υπήρχε όραμα δημιουργίας κέντρου πόλης από την Αγ. Ιωάννου μέχρι το Μετρό του τότε δημάρχου Β. Γιαννακόπουλου και των αντιδημάρχων Μ. Γριβέα και Κ. Κρητικίδη;

Δεν είχαμε συντάξει τη μελέτη βιοκλιματικής ανάπτυξης, που συνοδευόταν από κυκλοφοριακή μελέτη, που χρηματοδότησε το ΥΠΕΧΩΔΕ;

Δεν είχαμε τη χρηματοδότηση του τότε υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά; Δεν δημοπρατήσαμε; Δεν ξεκίνησε το έργο; Δεν έγινε πάνω από το 50% του έργου; Τα πλατάνια του πάνω μέρους του δρόμου έρχονται να διαψεύσουν οποιονδήποτε το αμφισβητεί.

4) Ανάπλαση Κοντόπευκου. 

Ερωτήματα:

Αποτελεί τη συνέχεια της Αγ. Ιωάννου στο Κοντόπευκο που είναι το μεγαλύτερο έργο της πόλης.

  • Είναι αλήθεια ότι το 2008 είχε ονομαστεί από τη διοίκηση Γιαννακόπουλου ως έτος Κοντοπεύκου;
  • Είναι αλήθεια ότι οραματιστήκαμε την ενοποίηση της πόλης και τη σύνδεσή της με τους σταθμούς του Μετρό;
  • Είναι αλήθεια ότι μελετήσαμε την ανάπλαση με περίπου 9 χιλιόμετρα πεζοδρόμια και ποδηλατοδρόμους;
  • Είναι αλήθεια ότι εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση από την υπερνομαρχία του κ. Σγουρού, με 9,5 εκατ. ευρώ, με πάρα πολλές δυσκολίες τότε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο από την αντιπολίτευση;
  • Είναι αλήθεια ότι δημοπρατήσαμε το έργο το 2009;
  • Είναι αλήθεια ότι απέμεναν μόνο  η εκδίκαση των ενστάσεων για την εκτέλεση του έργου;
  • Τι χρειαζόταν να κάνει η επόμενη δημοτική Αρχή, εκτός του να περιμένει την ολοκλήρωση του έργου;

5) Βιοκλιματική Ανάπλαση Τσακού (Κυκλάδων, Σολωμού κ.λπ.).

Α) Είχαμε το όραμα να ενοποιήσουμε τα σχολεία στον Τσακό και την πρόσβαση στο Μετρό με νέα πεζοδρόμηση και νέο φωτισμό.

Β) Είχαμε μια εξαιρετική μελέτη γι’ αυτό.

Γ) Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της μελέτης αυτής με 2,4 εκατ. ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο». 

Όταν τα αναφέραμε αυτά στη διοίκηση του κ.  Ζορμπά μάς έλεγε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πέρασε ένας χρόνος για ν’ ανακαλύψει τα εγκεκριμένα 2,4 εκατ. ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου.

6) Εξοικονομώ

«Παραδώσαμε ή όχι 700.000 ευρώ από την καλύτερη μελέτη στην Αττική στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» για επισκευές σχολείων, του Μουσείου Αλέκου Κοντόπουλου, του Δημοτικού Ωδείου και πεζοδρομίων.

Είναι αλήθεια ή όχι; Είναι μόνο μελέτη τα χρήματα στον λογαριασμό του Δήμου;

7) Πεζοδρόμια

Οραματιστήκαμε, μελετήσαμε, χρηματοδοτήσαμε, δημοπρατήσαμε και εκτελέσαμε 27χλμ. ανάπλασης πεζοδρομίων, που εξασφαλίζουν βαδισιμότητα στην πόλη μας.

Παραδώσαμε στον κ. Ζορμπά καινούργια πεζοδρόμια στους δρόμους: Μεσσηνίας, Μπουμπουλίνας, Κουμουνδούρου, Σχολείου, Αρτέμιδος, Τασσοπούλου, Διάκου, Ράλλη, Πευκακίων, Ευκαλύπτων, Σίφνου, Σαλαμίνας, Κύθνου, Αγίας Τριάδος, Κρήτης και αλλού.

Αυτά είναι μόνο μελέτες; Μήπως είναι πεζοδρόμια βαδίσιμα και ολοκληρωμένα για τους δημότες μας απο το 2010;

Ολοκληρώθηκε ή όχι κατασκευή  αγωγών ομβρίων στις οδούς Τασσοπούλου, Ανατολής και Ζεφύρων, και η ανακατασκευή των φρεατίων της Αγ. Ιωάννου

Ολοκληρώθηκε ή όχι επέκταση του κτηρίου του Β’ ΚΑΠΗ

Ανακατασκευάστηκε ή όχι  ο πλαστικός χλοοτάπητας στο γήπεδο 5Χ5 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο;

Αναφέρουμε επίσης τη διαμόρφωση των Πευκακίων.

  • Περίφραξη, καθαρισμός και διαμόρφωση περιμετρικού διαδρόμου άθλησης στο αθλητικό κέντρο.
  • Διαμορφώσεις σε δρόμους, πεζοδρόμους, πλατείες, παιδικές χαρές στην περιοχή των Πευκακίων.
  • Ολοκλήρωση έργων ομβρίων στην Κλεισθένους.
  • Ολοκλήρωση του δικτύου ακαθάρτων.
  • Δημιουργία τριών νέων λεωφορειακών γραμμών mini bus-406,407,408 -η τελευταία (408) σταμάτησε επί δημαρχίας Ζορμπά.
  • Δύο δημοτικά ιατρεία που το ένα (περιοχή Πευκακίων) έκλεισε επί δικής του δημαρχίας.
  • Δημιουργία δυο νέων ΚΕΠ που το ένα έκλεισε (Νέας Ζωής) επί δημαρχίας κ. Ζορμπά.

Αυτά και πόσα άλλα έργα, όχι μελέτες, θα μπορούσε κανείς να αναφέρει ότι παραδόθηκαν στον κ. Ζορμπά;

Θέλουμε να συστήσουμε στους φίλους και συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο να σέβονται την προσπάθεια της κάθε δημοτικής Αρχής και να μην προσπαθούν να την υποτιμήσουν και να ξεφύγουν, λέγοντας ότι είναι μόνο μελέτες… 

Γιατί όπως αναφέρει ο κ. Ζορμπάς: «Ο κ. Γιαννακόπουλος είναι επικοινωνιακός». Εμείς θα λέγαμε ότι είναι αποτελεσματικός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet