Για τις σχέσεις Ελλάδος και FYROM μίλησε στο Αμερικανικό Κολλέγιο ο Σωτ. Ησαΐας
Πολιτική

Για τις σχέσεις Ελλάδος και FYROM μίλησε στο Αμερικανικό Κολλέγιο ο Σωτ. Ησαΐας

Ο πολιτευτής της Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αγίας Παρασκευής Σωτήρης Ησαΐας ήταν επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής, με την ιδιότητα του πολιτικού επιστήμονα – διεθνολόγου και του τεχνοκράτη της ελληνικής αγοράς και των ξένων αγορών, στο πάνελ που οργάνωσαν οι φοιτητές του Αμερικανικού Κολλεγίου, με θέμα τις σχέσεις της Ελλάδος και της FYROM, με θέμα «Τι συνέβη στο παρελθόν, τι συνέβη πρόσφατα και τι θα συμβεί στο μέλλον».

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Ησαΐας εξέφρασε, με διεξοδικότητα, την αντίθεσή στην «κακή συμφωνία των Πρεσπών», επανέλαβε την πάγια θέση του για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία», επιχειρηματολόγησε για «τον αδύναμο διπλωματικό χειρισμό της ελληνικής κυβέρνησης», ενώ έκανε λόγο για «ολέθρια λάθη» της κυβέρνησης αναφορικά με την αναγνώριση της επίπλαστης «Μακεδονικής γλώσσας» και της «Μακεδονικής εθνότητας».

Τέλος, ο πολιτευτής της Β’ Αθηνών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε για τη συμβολή της ελληνικής οικονομίας στο γειτονικό κράτος και τα οφέλη που προκύπτουν σε επίπεδο εμπορικού ισοζυγίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet