Γ. Μυλωνάκης: Επιμένουμε να ασκούμε δημιουργική αντιπολίτευση στο Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής
Πολιτική

Γ. Μυλωνάκης: Επιμένουμε να ασκούμε δημιουργική αντιπολίτευση στο Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής

Τους λόγους που υπερψήφισε την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής παραθέτει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε», με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μυλωνάκη.

Όπως αναφέρει, στη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής για το 2020 ήταν η μοναδική παράταξη που κατέθεσε κοστολογημένες προτάσεις, αλλά τότε, η διοίκηση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά «αρνήθηκε, για τυπικούς λόγους, να τις εντάξει στην εισήγησή του».

Ωστόσο, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 4 Μαρτίου 2020, οπότε συζητήθηκε η 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, όπως αναφέρει η παράταξη, «με χαρά διαπιστώσαμε» ότι τέσσερις από τις προτάσεις (αυτές που αφορούν την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών και τη σύνταξη μελετών για την ανάπτυξη εφαρμογών της ψηφιακής πόλης, το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια και τη χωροθέτηση λειτουργιών και εγκαταστάσεων στο «Στ. Κώτσης») έγιναν αποδεκτές και εντάχθηκαν στο οικονομικό πλάνο του Δήμου για τη νέα χρονιά.

Επίσης, δύο προτάσεις (αφορούν τις μελέτες για τη βιωσιμότητα λειτουργίας Δημοτικής Συγκοινωνίας και την εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης στους εμπορικούς δρόμους) δεν εντάχθηκαν, καθώς προβλέπονται στη σχετική μελέτη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου.

«Ως “Αλλάζουμε” αναγνωρίσαμε δημοσίως, κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την κίνηση της διοίκησης να υιοθετήσει μέρος των προτάσεων που καταθέσαμε για τον προϋπολογισμό και, βέβαια, υπερψηφίσαμε τη σχετική αναμόρφωση» αναφέρει η παράταξη και προσθέτει: «Παράλληλα, όμως, τονίσαμε ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να συνεχίσει και στα άλλα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Αγία Παρασκευή να επιδιώκει τη συνεργασία με τις υπόλοιπες παρατάξεις, στη βάση ενός ουσιαστικού και όχι προσχηματικού διαλόγου, προκειμένου όλοι μαζί να δίνουμε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα των συνδημοτών μας».

«Εμείς, οι Αλλάζουμε, με τη στάση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι το εννοούμε όταν λέμε ότι είμαστε ανοικτοί στις συνεργασίες και τις συνθέσεις προς όφελος της πόλης και τον κατοίκων της» δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Γιάννης Μυλωνάκης, προσθέτοντας: «Η στείρα αντιπολίτευση και οι ανούσιες αντιπαραθέσεις δεν μας εκφράζουν. Ο δικός μας ρόλος είναι να ελέγχουμε τη διοίκηση, να καταθέτουμε εναλλακτικές προτάσεις και να πιέζουμε για την υλοποίηση όσων θεωρούμε ότι θα πάνε την Αγία Παρασκευή ένα βήμα πιο μπροστά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet