Γ. Οικονόμου: Ανευθυνότητα, απραξία και ύβρεις από τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής
Πολιτική

Γ. Οικονόμου: Ανευθυνότητα, απραξία και ύβρεις από τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής

Στη χθεσινή (27/4) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται η δημοτική παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, στηλιτεύοντας, για άλλη μια φορά, τη στάση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά.

Στην ανακοίνωσή του ο συνδυασμός του Γιώργου Οικονόμου αναφέρει:

«Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος εξερράγη πάλι κατά πάντων και κυρίως κατά δημοτικών συμβούλων και δημοτών, οι οποίοι ανεβάζουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την άθλια κατάσταση που παρουσίασε η πόλη μας τις γιορτινές μέρες του Πάσχα. Μια πόλη γεμάτη μπάζα και κλαδιά, δυο μήνες μετά τη σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση των 600.000 ευρώ για την περισυλλογή των κλαδιών. Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς “πολιτικά ρετάλια” και “τρολάκια” επετέθη κατά όσων του ασκούν κριτική για το μέγεθος της ανευθυνότητας και της ανοργανωσιάς της δημοτικής αρχής και δυναμίτισε για άλλη μια φορά το κλίμα.

Στο φλέγον θέμα του ακινήτου Ο.Τ. 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή), ο ίδιος, μετά από δυόμιση σχεδόν χρόνια απίστευτης κωλυσιεργίας και αδράνειας, δεν απάντησε στις σχετικές  ερωτήσεις. Τι κρύβει;

Ο επικεφαλής της Νέας Αρχής έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα:

Γιατί η απαιτούμενη δανειακή σύμβαση που απορρίφθηκε με την 281/2021 Πράξη του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ακόμη σε πλήρη στασιμότητα;

Πώς διατείνεται ότι θα πάρει άμεσα δάνειο για την κατασκευή του κολυμβητηρίου, όταν δεν μπορεί δύο χρόνια τώρα να πάρει δάνειο για το “Μακρή”;

Πώς θα αντιμετωπίσει με τέτοια απραξία τα “ένδικα μέσα” των ιδιοκτητών;

Είχαμε διατυπώσει ισχυρές επιφυλάξεις για τους χειρισμούς και δεν θα συγχωρήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ αν χαθεί το ακίνητο. Ούτε εμείς, ούτε η σχολική κοινότητα, ούτε οι δημότες.

Καλούμε για άλλη μια φορά την δημοτική αρχή:

α. Να εξασφαλίσει άμεσα εναλλακτική δανειακή σύμβαση με άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα

β. Να φέρει το θέμα προς συζήτηση σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΟΧΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ

Το θέμα της 3ης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού καταψηφίστηκε από την παράταξή μας, παρ΄ όλο που τα λίγα θετικά σημεία (όπως η ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου) ακυρώθηκαν από τα μελανά σημεία που επεσήμανε και ο επικεφαλής:

Α) Οι εικονικές εγγραφές (10.000 ευρώ για την κατασκευή του κολυμβητηρίου!!!).

Β) Η εξωφρενική δαπάνη της απευθείας ανάθεσης των κλαδεμάτων με  διαδικασία που  θεωρούμε ότι παραβιάζει τη νομιμότητα.

Γ) Η συμπερίληψη ποσών στη μείωση πιστώσεων στο σκέλος των εξόδων, που δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα (προμήθεια οχημάτων και μηχανημάτων).

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Οικονόμου στιγμάτισε το γεγονός και ζήτησε να ενημερωθεί  για τους λόγους που δεν αναρτώνται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο κανάλι που τις μεταδίδει και στην ιστοσελίδα του Δήμου. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παραδέχτηκε την συγκεκριμένη αδυναμία και υποσχέθηκε να την αποκαταστήσει.

Αν φυσικά τον αφήσουν να το κάνει. Γιατί δυστυχώς κάποιοι νομίζουν ότι κρύβοντας τις “πομπές” του δημάρχου, τα “μαργαριτάρια” και τις “ύβρεις”, μπορούν να φιλοτεχνούν την εικόνα του με τα γνωστά τοπικά “δημοσιογραφικά φερέφωνα” και τις “πληρωμένες δημοσιεύσεις” στον ηλεκτρονικό τύπο.  Μάταιος όμως ο κόπος.

Οι δημότες και κρίση έχουν και ξέρουν πλέον από πρώτο χέρι ποιοι είναι οι υπεύθυνοι γι’ αυτό που βιώνει η πόλη μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet