Γ. Οικονόμου: Η σιωπή του δημάρχου δείχνει ενοχή
Πολιτική

Γ. Οικονόμου: Η σιωπή του δημάρχου δείχνει ενοχή

Τη δυνατότητα των συνδυασμών να εκφράζονται ισότιμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπερασπίζεται ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου, καταγγέλλοντας ενέργειες του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η σιωπή του δημάρχου δείχνει ενοχή

Η ισότητα στη δυνατότητα των συνδυασμών να απευθύνονται στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε η απόφαση των συμπολιτών μας να εκφραστεί αυθεντικά κι ανεμπόδιστα.

Ωστόσο, τις τελευταίες δύο μέρες συνέβησαν δύο περιστατικά που δείχνουν ότι η δημοτική Αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Σταθόπουλος φοβάται την άμεση επικοινωνία μας με τους πολίτες.

Στη συνεδρίαση του διαπαραταξιακού οργάνου, το μόνο θέμα που έθεσα –κι έγινε αποδεκτό ακόμα κι από τον δήμαρχο- ήταν το ότι στις εκδηλώσεις όλες οι δημοτικές παρατάξεις θα πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα, γιατί αυτό απαιτεί η ισονομία και η λειτουργία της δημοκρατίας, ιδιαίτερα στις παραμονές των εκλογών. Όμως, στις 22 Μαρτίου στην ημερίδα των αθλητικών σωματείων, υπήρξε παραβίαση αυτής της ισονομίας, η οποία λειτούργησε σε βάρος του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή και εμού προσωπικά.

Για λόγους που κανείς δεν εξήγησε πειστικά, ενώ ήταν η σειρά μου, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, παρουσία του δημάρχου, πήρε αυθαίρετα τον λόγο υποστηρίζοντας ότι πρέπει να μιλήσει μετά τους δημοτικούς συμβούλους. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν να αδειάσει το αμφιθέατρο και όταν αργότερα μου δόθηκε ο λόγος μίλησα σε μειωμένο ακροατήριο αφού πάρα πολλοί είχαν ήδη αποχωρήσει οριστικά.

Αυτή η πρακτική δεν πρόκειται, βέβαια, να εμποδίσει την απρόσκοπτη επαφή μου με τους συμπολίτες μου, δείχνει όμως μια αντίληψη εκ μέρους της απερχόμενης δημοτικής Αρχής που με διάφορα κόλπα άλλων εποχών, νομίζει ότι μπορεί να αποκτήσει εκλογικό πλεονέκτημα. Κρίμα…

Πριν καλά- καλά καταλαγιάσει αυτό το περιστατικό, ήλθε το επόμενο: Την Κυριακή 24 Μαρτίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου τιμήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, στην τελική αναμνηστική φωτογραφία ο ίδιος ο Δήμαρχος απαίτησε από μικροφώνου να είναι μόνο το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο κι όχι οι υποψήφιοι που διεκδικούν σε λίγες εβδομάδες την ψήφο του πολίτη της Αγίας Παρασκευής.

Αφού ο κ. Σταθόπουλος μονοπώλησε τη δημοσιότητα και την προβολή, ακολούθως μεθόδευσε τη διαδικασία ώστε να αποκλείσει τους ενοχλητικούς συνυποψηφίους του, εκείνους δηλαδή που δεν τους έχει «του χεριού του». Ωραία αντίληψη για τη δημοκρατία έχει ο κ. Σταθόπουλος!

Δυστυχώς το αυτοδιοικητικό κατεστημένο της Αγίας Παρασκευής δίνει μάχη οπισθοφυλακών για να ανακόψει την ανανέωση στη διοίκηση του Δήμου. Τώρα σε προεκλογική περίοδο θυμήθηκαν να τιμήσουν τους σεβασμιότατους πατέρες για την προσφορά τους. Να δώσουν, επίσης,  παράσταση πατριωτισμού σε άλλη εκδήλωση που ακολουθεί. Ποιοι όμως;

Αυτοί που δηλώνουν άθεοι.

Αυτοί που δεν τόλμησαν να καταδικάσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτοί που δεν σέβονται τα χρήματα των δημοτών και στήνουν προεκλογικές φιέστες μήπως και πάρουν καμία ψήφο για να συντηρήσουν το χρεοκοπημένο χθες.

Αυτοί που δεν απαντούν ακόμη και σε σοβαρές καταγγελίες οι οποίες αναφέρονται σε καταχρηστικές συμπεριφορές και σε βλάβη του δημοσίου συμφέροντος.

Αυτοί που συγκαλύπτουν ανομίες και σκάνδαλα προηγουμένων διοικήσεων και πολιτικών τους αντιπάλων για να τους «έχουν στο χέρι».

Υπενθυμίζω στους συμπολίτες μου, ότι περιμένουμε ακόμη τις απαντήσεις:

  • Γιατί πληρώνει ο δημότης τις κακοτεχνίες των εργολάβων για τον παιδικό σταθμό στα Πευκάκια και στη βιοκλιματική ανάπλαση του Κοντόπευκου που διαλύεται καθημερινά;
  • Τι απέγινε με την εκκαθάριση της αμαρτωλής ΚΟΙΕΔΑΠ;
  • Πού βρίσκονται οι ανεκτίμητης αξίας πίνακες ζωγραφικής των μεγάλων καλλιτεχνών Βασιλείου, Κοντοπούλου κ.λπ. Χάθηκαν; Εξαφανίστηκαν; Τους «έφαγε η μαρμάγκα»;

Πρέπει επιτέλους να το καταλάβετε κύριε Σταθόπουλε. Τέλος η συγκάλυψη. Τέλος το πλιάτσικο στα ταμεία του Δήμου και των Νομικών του προσώπων.

Απαντήστε υπεύθυνα για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας.

Γιατί αν δεν το κάνετε, θα σας καταγγέλλουμε καθημερινά στους δημότες της Αγίας Παρασκευής.

Η σιωπή, κύριε Σταθόπουλε, σημαίνει ενοχή.

Όλα δείχνουν ότι οι δημότες στις 26 Μαΐου θα αποφασίσουν να γκρεμίσουν το παλιό και όλα όσα οι εκφραστές του, διαχρονικά εκπροσωπούν.

Οι δημότες αποφασίζουν να κάνουν μία Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet