Γ. Σταθόπουλος: Έργα που υλοποιήσαμε – δρομολογήσαμε με χρηματοδοτήσεις άνω των 45 εκατ. ευρώ
Πολιτική

Γ. Σταθόπουλος: Έργα που υλοποιήσαμε – δρομολογήσαμε με χρηματοδοτήσεις άνω των 45 εκατ. ευρώ

Για έργα που υλοποίησε και δρομολόγησε κατά τη διάρκεια της διοίκησής του στον Δήμο Αγίας Παρασκευής κάνει λόγο ο νυν δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, απαντώντας σε όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.

Ο απερχόμενος δήμαρχος αναφέρει πολλά έργα με χρηματοδοτήσεις άνω των 45 εκατ. ευρώ, όπως σημειώνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

O κ. Ζορμπάς λίγες μέρες μετά τις εκλογές, δήλωνε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι θα καλέσει σύντομα τις παρατάξεις σε σύσκεψη. Δεν το έκανε βέβαια. Όμως, 45 μέρες μετά την 2η Κυριακή των εκλογών έδωσε συνέντευξη Τύπου με κύριο θέμα τα έργα που θέλει να γίνουν στον Δήμο τα επόμενα χρόνια, αλλά και την πρόθεσή του να είναι, παρά τα διαφορετικά μέχρι τώρα λεγόμενά του, υποψήφιος δήμαρχος το 2023. Δικαίωμά του βεβαίως. Όσον αφορά τα έργα, όμως, τον ενημερώνω ότι:

Στη θητεία μας ολοκληρώθηκαν:

  1. Αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων ύψους 6,38 εκατ. ευρώ (με την υπενθύμιση ότι στην προηγούμενη θητεία του δεν έγινε κανένα αντίστοιχο έργο).
  2. Το Επαγγελματικό Λύκειο –ΕΠΑΛ (πρ. Μπαρμπίκα) ύψους 5 εκατ. ευρώ, (επί 8 χρόνια εγκαταλελειμμένο).
  3. Έργα και εργασίες ύψους 3 εκατ. ευρώ στα σχολεία της Αγ. Παρασκευής.
  4. Η αγορά του κτήματος και της οικίας Ιόλα, ύψους 3 εκατ. ευρώ με έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  5. Ασφαλτοστρώσεις καθολικές και τμηματικές, συνολικού ύψους 1,134 εκατ. ευρώ.
  6. Έργο ανακατασκευής πεζοδρομίων ύψους 601.000 ευρώ.
  7. Έργο τοποθέτησης 11 συστημάτων υπογείων κάδων (για πρώτη φορά στην πόλη μας) από ιδίους πόρους.
  8. Έργο κατασκευής πεζόδρομων πέριξ του παιδικού σταθμού της οδού Αισώπου όπως και στις οδούς Ιερολοχιτών και Ελευθερίας στον Άι Γιάννη από το «Εξοικονομώ».
  9. Ανάπλαση και πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών του Δήμου ύψους 350.000 ευρώ.
  10. Έργα ανακατασκευής των δαπέδων στα δύο κλειστά Γυμναστήρια της πόλης, δύο ανοικτών γηπέδων μπάσκετ όπως και δύο γηπέδων 5×5 στο 7ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία (από τη ΓΓΑ τα τελευταία).
  11. Τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής σε δύο πάρκα (στον Άι Γιάννη και το Κοντόπευκο).
  12. Δημιουργία Δημοτικού Κινηματογράφου «Θαν. Βέγγος» στο πάρκο «Στ. Κώτσης».
  13. Το 90% της βιοκλιματικής ανάπλασης οδών στο Κοντόπευκο με ρυμοτομήσεις οδών μήκους 2,7 χιλιομέτρων.
  14. Έργο 500.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για τις κοινωνικές δομές του Δήμου (Μαγειρείο – Παντοπωλείο – Φαρμακείο) και δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας.

Νέα έργα του Δήμου:

Α. Έργα που ολοκληρώνονται

  1. Έργο ανακατασκευής – ανάπλασης πεζοδρομίων (ολοκληρώνεται σύντομα) προϋπολογισμού 601.400 ευρώ, σε όλη την πόλη.
  2. Διανοίξεις – πεζοδρομήσεις οδών στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ (σε εξέλιξη).
  3. Νέα παιδική χαρά στα Πευκάκια, που εντός του Σεπτεμβρίου αποκτά όργανα.
  4. Έργο επισκευής φθορών οδοστρωμάτων δηλαδή μικρότερες ασφαλτοστρώσεις σε πολλές οδούς προϋπολογισμού 280.000 ευρώ (σε εξέλιξη).
  5. Συντηρήσεις παιδικών χαρών και κοινόχρηστων χώρων (σε εξέλιξη).
  6. Κατασκευή νέας πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Μεσογείων, από την πλατεία Πέτρουλα έως την οδό Ευαγγελιστρίας, από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τον Οκτώβριο θα τοποθετηθεί το μεταλλικό κατάστρωμα της γέφυρας.

Β. Έργα που έχουν δημοπρατηθεί και ξεκινούν

  1. Ανέγερση του δημαρχείου Αγίας Παρασκευής. Ξεκινάει εντός του 2019.
  2. Ανέγερση του 14ου Νηπιαγωγείου στο Οικοδομικό Τετράγωνο 328 στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, από την ΚΤ.ΥΠ. Συμβασιοποίηση στις 17 Ιουλίου. 
  3. Έργο καθολικών ασφαλτοστρώσεων συνολικού μήκους 12 περίπου χλμ., προϋπολογισμού 999.500 ευρώ, σε περισσότερες από τριάντα (30) οδούς. Ξεκινάει εντός του Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.
  4. Ανάπλαση πεζοδρομίων-φωτισμού-ασφαλτόστρωσης της οδού Αιγαίου Πελάγους, προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους και 600.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο. Ξεκινάει εντός του Σεπτεμβρίου.
  5. Ανάπλαση οδών πέριξ της κεντρικής πλατείας, προϋπολογισμού 863.500 ευρώ. Ξεκινάει εντός του Σεπτεμβρίου.
  6. Έργο κατασκευής δικτύου αγωγών ομβρίων των οδών Σπάρτης, Γραβιάς και Αιγαίου Πελάγους στον Αι Γιάννη, Καλαβρύτων και Αμαρυλλίδος στον Τσακό και Δραγατσανίου, Λαχανά, Χ. Πόγκα και Αλκιβιάδου στο Κοντόπευκο, προϋπολογισμού 763.200 ευρώ. Ξεκινάει εντός του καλοκαιριού.
  7. Η μελέτη ανάπλασης του Ιόλα. Θα παραδοθεί στις αρχές του 2020.
  8. Νέα ανάπλαση παιδικών χαρών με προμήθεια αστικού εξοπλισμού – οργάνων. Ξεκινάει τον Σεπτέμβριο.
  9. Η ανάπλαση αύλειων χώρων σχολείων, προϋπολογισμού 597.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (220.000 ευρώ) και από τον Δήμο. Το έργο ξεκινάει εντός του καλοκαιριού.

Γ. Έργα που έχουν χρηματοδότηση και δημοπρατούνται σύντομα

  1. Ανακατασκευή των αθλητικών υποδομών, των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων και της περίφραξης του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου «Σταύρος Κώτσης», προϋπολογισμού 1,125 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση 600.000 ευρώ από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Το έργο θα δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο του 2019.
  2. Η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ στα σχολεία, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (83.000 ευρώ). Το έργο θα δημοπρατηθεί εντός του 2019.
  3. Η Εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Δημοπρατείται τον Σεπτέμβριο.
  4. Ανάπλαση πλατείας Άι Γιάννη με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (356.400 ευρώ) και από τον Δήμο. Το έργο δημοπρατείται στις 29/8 και ο Δήμος θα εκταμιεύσει 500.000 ευρώ περίπου.

Τέλος, ολοκληρώθηκε η άδεια νέου διώροφου Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια με χρηματοδότηση 1,4 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια, ολοκληρώνεται σύντομα η αγορά δύο μεγάλων οικοπέδων για σχολεία, η παραχώρηση κτηρίου του ΟΑΕΔ στον Δήμο και η δωρεά οικίας – οικοπέδου της κ. Μαραμαθά-Στάικο.

Αυτή είναι μια σύντομη καταγραφή έργων της δικής μας δημοτικής περιόδου που συνολικά έχει ξεπεράσει τα 45 εκατ. ευρώ σε χρηματοδοτήσεις από διάφορες πηγές (κυρίως Περιφέρεια Αττικής, αλλά και ΚΤ.ΥΠ. ΦιλόΔημος, δηλ. υπουργείο Εσωτερικών, ΕΣΠΑ, ΓΓΑ, κ.ά.)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet