Γ. Σταθόπουλος: Ζημιά 100.000 ευρώ για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής με υπογραφή Ζορμπά
Πολιτική

Γ. Σταθόπουλος: Ζημιά 100.000 ευρώ για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής με υπογραφή Ζορμπά

Επίθεση στον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά εξαπολύει ο επικεφαλής της παράταξης Νίκη των Πολιτών Γιάννης Σταθόπουλος με αφορμή τη συζήτηση που έγινε σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αναφορικά με την εργολαβία των 600.000 ευρώ για την αποκομικών των κλαδιών που είχαν σωρευτεί στην πόλη από την τελευταία κακοκαιρία.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο τέως δήμαρχος αναφέρει:

«Το σκάνδαλο του πρωτοφανούς πανελλαδικά ποσού 600.000 ευρώ, που είχε αποφασίσει να δώσει ο Β. Ζορμπάς με απευθείας ανάθεση σε εργολάβο της προσωπικής του επιλογής, για την απομάκρυνση των κλαδιών στα χιόνια συνεχίζεται.

Η αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης (ο ίδιος είχε ορίσει ως μέλη της στελέχη του Δήμου της εμπιστοσύνης του) εισηγήθηκε αιτιολογημένα τη μείωση της δαπάνης των εκτελεσθέντων εργασιών κατά 140.000 ευρώ, με υπογραφή και του διευθυντή της Υπηρεσίας. Αυτό δεν άρεσε στον Β. Ζορμπά, παρά τις προηγούμενες δεσμεύσεις του ότι θα εγκρίνει ότι του εισηγηθεί η Επιτροπή. Έτσι, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου υπερασπίστηκε σκανδαλωδώς τον εργολάβο… αδειάζοντας τα μέλη της Επιτροπής με πρωτοφανή απαξίωση. Τους επιτέθηκε, μάλιστα, με μεγάλη σφοδρότητα, τασσόμενος ανερυθρίαστα εναντίον των συμφερόντων του Δήμου.

Η ενέργεια αυτή του Β. Ζορμπά προκαλεί οικονομική διασπάθιση δημοτικού χρήματος άνω των 100.000 ευρώ και είναι ένα καταφανές σκάνδαλο που προστίθεται στη σωρεία των απευθείας αναθέσεων που έχει κάνει τα τρία χρόνια δημαρχίας του, με ταυτόχρονη αποτυχία στο ζήτημα της καθαριότητας της πόλης.

Είναι πλέον σαφές ότι όσο ο χρόνος παραμονής του στη θέση του δημάρχου ολοκληρώνεται τόσο η απαξίωση των εργαζομένων και των πολιτών από τη μεριά του θα γίνεται μεγαλύτερη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet