Γ. Σταθόπουλος: “Κορυφαίο θέμα τα οικονομικά της Τ.Α.”
Πολιτική

Γ. Σταθόπουλος: “Κορυφαίο θέμα τα οικονομικά της Τ.Α.”

Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες παραγωγής έργου από τους Δήμου, θίγει ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ της Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος στην επιστολή που ακολουθεί:

Λέω εξαρχής το μήνυμα αυτού του μικρού κειμένου: Το κορυφαίο πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης είναι η υποχρηματοδότηση που έχει προκύψει από τη μεγάλη (>60%) μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και της ΣΑΤΑ, όπως και από τους παρακρατηθέντες πόρους. Οι Δήμοι, όλοι οι Δήμοι της χώρας, “στενάζουν” κάτω από τη δημοσιονομική μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται, δεν μπορούν να παράγουν έργο και ελπίζουν μόνο στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απαιτείται η δημιουργία ενός ρωμαλαίου αυτοδιοικητικού κινήματος που θα επιβάλλει τον σεβασμό στις ανάγκες των πόλεων και των πολιτών, τη διάθεση πόρων για όλες τις αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στους Δήμους, όπως και την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων για συγκεκριμένες θέσεις (αυτεπιστασία, δημοτική αστυνομία, σχολικοί φύλακες κ.ά.).

Το πρόβλημα επιβάλλεται να αναδειχθεί ως κυρίαρχο σε αυτές τις δημοτικές εκλογές χωρίς να υποτιμά κανείς όλα τα άλλα (Δημοκρατία, συμμετοχή, Καλλικράτης κ.ά.). Τα κεντρικά όργανα της Αυτοδιοίκησης οφείλουν να το θέσουν επισήμως και να το κοινοποιήσουν στους πολίτες, όπως και στην κυβερνητική εξουσία όλων των επιπέδων. Είναι ζήτημα ζωής του θεσμού και αιτία σύγκρουσης με τα υπουργεία. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet