Γ. Σταθόπουλος: Ο προϋπολογισμός του 2020 συνεχίζει τα έργα μας με λίγες προσθήκες…
Πολιτική

Γ. Σταθόπουλος: Ο προϋπολογισμός του 2020 συνεχίζει τα έργα μας με λίγες προσθήκες…

Με 11 ψήφους υπέρ σε σύνολο 25 ψηφισάντων δημοτικών συμβούλων εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός έτους 2020 του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Ο προϋπολογισμός που δεν έχει μέχρι σήμερα την απαραίτητη έγκριση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας, όπως σημειώνει η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών, με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο, προσθέτοντας ότι «δεν απετέλεσε αντικείμενο διαβούλευσης και μας κοινοποιήθηκε λίγες μόλις μέρες πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Και η δημοτική παράταξη προχωρά στις εξής επισημάνσεις:

  1. Ο προϋπολογισμός δεν δείχνει ολιστική προσέγγιση της πόλης και εν πολλοίς επαναλαμβάνει τους κωδικούς που καθιερώσαμε στη θητεία μας, όχι μόνο σε έργα, αλλά και σε δράσεις (π.χ. Κέντρο Γυναίκας, Μουσικοκινητικό ΑΜΕΑ, Παιδικές Κατασκηνώσεις κ.ά.).
  2. Έχει συμπεριλάβει (και αυτό είναι το βασικό θετικό του) το σύνολο των έργων που δημοπρατήσαμε  (εκτός από την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Ιωάννου). ως συνεχιζόμενα, έργα δηλαδή που αποτελούν πραγματικές δαπάνες και όχι ευχολόγια.
  3. Έχει μειωμένα ποσά για την σχολική κοινότητα, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις.
  4. Δεν συμπεριλαμβάνει την υλοποίηση του συμμετοχικού προϋπολογισμού στον Τσακό, παρά την αρχικά διαφορετική άποψη που εκφράστηκε στον σύλλογο κατοίκων με δικαιολογία έλλειψη χρημάτων. Τα έργα εντέλει είναι θέμα προτεραιοτήτων.
  5. Απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά  έργων  για Κολυμβητήριο, Αθλητικό κέντρο και ανάπλαση των χώρων Πολιτισμού στο Πάρκο «Στ. Κώτσης».
  6. Υπάρχει διπλασιασμός χρημάτων για τους αιρετούς  και απουσία κωδικών για Smart Cities.

Η παράταξη τονίζει επίσης ότι «αποτυπώνεται μία κατά το δυνατόν πιστή απεικόνιση του προϋπολογισμού που θα υλοποιηθεί, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει επάρκεια χρηματοδότησης  και  οικονομική ευρωστία».  

«Όσον αφορά το φτωχό γενικά Τεχνικό Πρόγραμμα», συνεχίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «περιέχει ως νέο έργο την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Ιωάννου, ενώ ακόμα δεν έχει έρθει η εγκριτική απόφασης της Περιφέρειας και απαιτείται πολυετής δαπάνη, με το ποσό που το έργο δημοπρατήθηκε. Επιπλέον, εισάγεται ποσό από ίδιους πόρους για την ανέγερση  του βρεφονηπιακού σταθμού στο Ο.Τ.328, ενώ υπάρχει αντίστοιχος κωδικός στο πρόγραμμα των εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας.

»Δηλαδή, τα δύο σημαντικότερα έργα του Τεχνικού Προγράμματος είναι στον… αέρα και είναι επίσης αμφίβολο αν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν να υλοποιούνται μέσα στο 2020.

»Τέλος σε σχέση με τα σχολεία έγινε επιλογή (πεπατημένη της προηγούμενης θητείας Ζορμπά) μείωσης σε πολύ μεγάλο βαθμό των ποσών που θα διατεθούν για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων.

»Τι χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό; Προχειρότητα αλλά και παντελής έλλειψη πρωτοτυπίας και καινοτομίας». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet