Γ. Σταθόπουλος προς Β. Ζορμπά για πλατεία Άη Γιάννη: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος προς Β. Ζορμπά για πλατεία Άη Γιάννη: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, σχετικά με την πλατεία Άη Γιάννη, δίνει ο τέως δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος.

Με αφορμή χθεσινοβραδινή (10/5) ανακοίνωση του κ. Ζορμπά, ο κ. Σταθόπουλος αναφέρεται στα όσα η δική του θητεία είχε κάνει για την πολύπαθη περιοχή, ενώ εμμένει στην άποψη ότι ο νυν δήμαρχος διασύρει την πόλη με τις δηλώσεις του.

Ο κ. Ζορμπάς διετέλεσε δήμαρχος Αγίας Παρασκευής από το 2011 έως τον Αύγουστο του 2014 (3,5 χρόνια), είναι δε περισσότερο από 8 μήνες και πάλι. Μήπως θα μπορούσε να μας πει τι έκανε όλο αυτό το διάστημα για την περιοχή της πλατείας Αγίου Ιωάννου; Αν δεν απατώμαι, τίποτα απολυτως…

Τι κάναμε εμείς στην 5ετή θητεία μας για την ίδια περιοχή; Καταγράφω:

  • Ασφαλτοστρώσαμε το τμήμα της οδού Αγίου Ιωάννου από την οδό Ελβετίας έως την οδό Ράλλη, όπως και την οδό Ασημακοπούλου.
  • Τοποθετήσαμε πολλούς μικρούς κάδους απορριμάτων στην πλατεία.
  • Τοποθετήσαμε συστήματα διπλών υπόγειων κάδων σε δύο πλευρές της πλατείας, στην οδο Ελβετίας και στη γωνία των οδών Αγίου Ιωάννου και Τασσοπούλου.
  • Απελευθερώσαμε το πεζοδρόμιο της οδού Αγίου Ιωάννου αποξηλώνοντας το περίπτερο που υπήρχε με συμφωνία ενοικιαστού.
  • Αντικαταστήσαμε δύο φορές τα όργανα της παιδικής χαράς της πλατείας (όπου τοποθετήσαμε επιπλέον παγκάκια) με ανακατασκευή και του δαπέδου.
  • Κάναμε ανακατασκευή τμημάτων του πεζοδρομίου στην οδό Αγίου Ιωάννου στο ύψος της πλατείας.
  • Αυξήσαμε τον φωτισμό της πλατείας, αντικαταστήσαμε φθαρμένα καθιστικά και τοποθετήσαμε καινούργια.
  • Προβαίναμε τακτικά σε εξωραϊσμούς-ελαιοχρωματισμό της πλατείας.
  • Δημοπρατήσαμε, κορυφαία μας επιλογή, τη συνολική ανάπλαση της πλατείας, έργο μας που «εγκληματικά» προσπαθεί να ακυρώσει.

Η επιβάρυνση, λόγω θορύβων, της περιοχής τους καλοκαιρινούς μήνες είναι γεγονός. Ο Δήμος κάθε πρωί παραδίδει την πλατεία καθαρή στους κατοίκους (γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, ενηλίκους, νεολαία). Ζητήσαμε από τους κατά καιρούς διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος τον εντοπισμό πιθανής παραβατικότητας. Ουδέποτε όμως διανοηθήκαμε να καλέσουμε τα ΜΑΤ (ούτε στις καταλήψεις, που και στη θητεία του έγιναν).

Η καταστολή δημιουργεί αντιδράσεις και είμαστε κατά της βίας όλων των μορφών. Στο τέλος της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σε έξαλλη κατάσταση ευρισκόμενος, αναφέρθηκε σε απειλές εναντίον του χωρίς να εξηγήσει από ποιον και πώς. Εκφράσαμε αμέσως τη συμπαράστασή μας, εάν αυτό είναι αληθές, όμως είχε αγενώς αποχωρήσει.

Τα προβλήματα της πόλης μας απαιτούν ψυχραιμία, συζήτηση και συννενόηση όλων των πλευρών. Συκοφάντησε την Αγία Παρασκευή, τη διέσυρε στο πανελλήνιο και προκάλεσε ζημιά στην επιχειρηματικότητα της πόλης.

Τον καλώ σε νηφαλιότητα και διάλογο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet