Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας θα συστήσει η δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής
Πολιτική

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας θα συστήσει η δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής

Η δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής ανακοινώνει την πρόθεσή της για τη σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, το οποίο θα έλθει προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με βάση το Ν.3443/2006.

Ο θεσμός των Τοπικών Συμβουλίων Νέων καθιερώθηκε με τον Νόμο 3443/06. Έργο των Τοπικών Συμβουλίων Νέων είναι η ανάδειξη των αναγκών της νεολαίας σε τοπικό επίπεδο, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων, η μέριμνα για τη λήψη μέτρων με σκοπό την ενεργό συμμετοχή τους στην τοπική κοινωνία και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με αλλά Τοπικά Συμβούλια Νέων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προχωράει ένα βήμα παραπάνω, δίνοντας παραπάνω αρμοδιότητες και δύναμη στους νέους, υιοθετώντας το νέο άτυπο θεσμό των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας, που εφαρμόζεται ήδη σε επτά μεγάλες πόλεις τα τελευταία τρία χρόνια (ενδεικτικά Λάρισα, Θεσσαλονίκη κ.ά.), με δικό τους κανονισμό και συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης.

Ακολουθεί ο κανονισμός που θέτει η δημοτική αρχή σε δημόσια διαβούλευση μέχρι το επόμενο Δ.Σ., αφού προηγήθηκε διαπαραταξιακή συνάντηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet