Φυσάει Κόντρα: Δικοί τους οι πόλεμοι και τα κέρδη, δικά μας τα θύματα…
Πολιτική

Φυσάει Κόντρα: Δικοί τους οι πόλεμοι και τα κέρδη, δικά μας τα θύματα…

Ανακοίνωση για τα πρόσφατα αιματηρία τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες εξέδωσε η δημοτική κίνηση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή, μέσω της οποίας καταδικάζει όχι μόνο τους δράστες των επιθέσεων, αλλά και όσους θεσμούς -κατά την εκτίμησή της- λειτουργούν ως φυσικοί αυτουργοί αυτών των φρικτών πράξεων.

Στην ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση αναφέρει:

Το νέο, τυφλό εγκληματικό χτύπημα στις Βρυξέλλες προκαλεί οργή κι αποτροπιασμό. Ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ καταδικάζουμε τη σφαγή ανυποψίαστων εργαζόμενων και νέων από τους φονταμενταλιστές του ISIS, δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να νοιώσουμε έκπληξη. Είναι προφανές πια ότι η ολέθρια πολιτική του πολέμου και του ρατσισμού της Ε.Ε. και των ιμπεριαλιστών θα μετέφερε τη φρίκη και στην Ευρώπη. Φρίκη που καθημερινά βιώνουν οι λαοί της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Η αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και πρόσφατα της Ρωσίας έχει προκαλέσει τον πόλεμο, τη διάλυση των κοινωνιών και κρατών της περιοχής. Σε εκρηκτική κατάσταση μόνιμης απειλής και πολέμου έχει οδηγήσει η χρηματοδότηση, ο εξοπλισμός και η πολύπλευρη υποστήριξη των ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων που έδρασαν ενάντια στη δυναμική που απελευθέρωσε η “αραβική άνοιξη” και λειτουργούν σαν μισθοφόροι ενάντια σε όποιον εναντιώνεται ή δεν υποτάσσεται άμεσα με τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, αλλά των περιφερειακών τους στηριγμάτων, όπως η Σ. Αραβία, οι σκοταδιστικές μοναρχίες του Κόλπου, η Τουρκία και το Ισραήλ.

Απύθμενη η υποκρισία των ενόχων. Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζουν να βομβαρδίζουν. Εκμεταλλεύονται τις πράξεις των δημιουργημάτων τους για να καταστείλουν τις στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες, υψώνουν φράκτες, μετατρέπουν τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο. Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τους πρόσφυγες που φεύγουν για να γλυτώσουν από την κτηνωδία των τεράτων τύπου ISIS ή Al Kainta που αυτοί δημιούργησαν.

Η χώρα μας είναι στο μάτι του κυκλώνα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέδωσε τον έλεγχο του Αιγαίου στη δολοφονική συμμορία του ΝΑΤΟ, υπέγραψε την εγκληματική συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία, που καταργεί ακόμα και τη συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες. Ακολουθεί πειθήνια όλες τις επιλογές των ιμπεριαλιστών. Απέναντί τους πρέπει να ορθωθεί ένα μεγάλο αντιπολεμικό, διεθνιστικό κίνημα που θα στοχεύει την αιτία αυτής της μεγάλης τραγωδίας, τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έχοντας ψηλά την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, όχι με τη μορφή της άθλιας και υποκριτικής φιλανθρωπίας των τηλεαστέρων και των κρατικών φορέων, αλλά με την ειλικρινή στήριξη και τον κοινό αγώνα για τη δικαίωσή τους.

Ξέρουμε καλά, η ιστορία το έχει  διδάξει με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι οι πόλεμοι και τα κέρδη είναι δικά τους, δικά μας είναι τα θύματα και η οδύνη στη Βαγδάτη, τη Δαμασκό και το Ντιάρμπακιρ αλλά και στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες και στα νερά του Αιγαίου. Να πεθάνει το τέρας του ιμπεριαλισμού και το σύστημα που το γεννά, η μόνη λύση για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet