Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις συλλήψεις φοιτητών
Πολιτική

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις συλλήψεις φοιτητών

Ερώτηση κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τις συλλήψεις φοιτητών με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης (Συλλήψεις πέντε ατόμων στην Αγία Παρασκευή με ιταλικό ένταλμα).

Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., εφαρμόζοντας το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, προχώρησε, τη μέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. στις 12 Νοέμβρη, στη σύλληψη πέντε φοιτητών, των οποίων την έκδοση ζητούν οι ιταλικές αρχές. Οι πέντε φοιτητές διώκονται για συμμετοχή σε επεισόδια της 1ης Μάη στο Μιλάνο σε κινητοποίηση εναντίον της διεθνούς έκθεσης “Expo Milano 2015”.

Οι συλληφθέντες φέρονται να είναι μεταξύ των Ελλήνων, που, την επομένη των επεισοδίων, είχαν προσαχθεί από Ιταλούς αστυνομικούς, προκειμένου να υποβληθούν σε υποχρεωτική λήψη δειγμάτων DNA. Η εφαρμογή και ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του ΚΚΕ κατά τη θέσπισή του ότι τέτοια μέσα εντάσσονται και υπηρετούν ένα γιγάντιο πλέγμα μηχανισμών καταστολής που δημιουργεί η Ε.Ε., με διάφορα βολικά προσχήματα, όπως η “πάταξη της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος”, για να περιορίσει ασφυκτικά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, για το χτύπημα ουσιαστικά του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στη δίκαιη απαίτηση όχι μόνο να μην εφαρμοστεί, αλλά και να καταργηθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και να μην προχωρήσει η έκδοση των φοιτητών στις ιταλικές αρχές;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet