Η Νίκη των Πολιτών ενημερώνει για τις παρεμβάσεις της στο Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής της 2ας Οκτωβρίου
Πολιτική

Η Νίκη των Πολιτών ενημερώνει για τις παρεμβάσεις της στο Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής της 2ας Οκτωβρίου

Έναν νέο τρόπο ενημέρωσης των πολιτών για τα τεκταινόμενα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, αλλά και τις παρεμβάσεις της σε αυτό, υιοθετεί η δημοτική παράταξη του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, Νίκη των Πολιτών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της, «θα επιδιώκουμε, μετά την εκάστοτε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής να ενημερώνουμε τους πολίτες για ό,τι θεωρούμε πως έχει ενδιαφέρον, όπως και για τις δικές μας παρεμβάσεις».

Αναφορικά με τη συνεδρίαση του Σώματος, της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου 2019, οι παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων της παράταξης στην αρχή της συνεδρίασης, όσο και στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήταν συνοπτικά οι εξής:

1. Ανακοινώσαμε την έναρξη κατασκευής του 14 ου Νηπιαγωγείου, έργου που διεκδικήσαμε από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ), στο οικοδομικό τετράγωνο 328 στα Πευκάκια, όπως και του έργου αναβάθμισης ανακατασκευής των παιδικών χαρών, έργο που δημοπρατήσαμε και το οποίο θα έχει και παιχνίδι για ΑμεΑ.

2. Ανακοινώσαμε, επίσης, την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο των δημοπρατημένων, επίσης στη θητεία μας, έργων συνολικής ανάπλασης της οδού Αιγαίου Πελάγους, όπως και ανάπλασης των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου, Γιαβάση (από την οδό Αιγ. Πελάγους έως την κεντρική πλατεία και πεζοδρόμηση του επόμενου τμήματός της οδού μέχρι την οδό Στρ. Τόμπρα) και του τμήματος της οδού Αγ. Ιωάννου όπισθεν του Ναού. Και τα δύο αυτά έργα θα συμβασιοποιηθούν σύντομα και έχουν προβλεπόμενο χρόνο έναρξης τον Νοέμβριο 2019.

3. Ρωτήσαμε τη δημ. αρχή για το μέλλον του Σχολείου Μακρή, στον Τσακό (έργο που προχωρήσαμε στην θητεία μας σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δανειοδότησης, όπως και σε αιτήσεις στις τράπεζες), και δύο οικοπέδων που προχωρήσαμε, επίσης στη θητεία μας, τις διαδικασίες απευθείας αγοράς τους με πολύ συμφέροντες όρους για να γίνουν χώροι σχολείων.

4. Εκφράσαμε την κατηγορηματική μας διαφωνία για την υλοποίηση της καταψηφισθείσας από το Δημ. Συμβούλιο (με ψήφους 16-15) απόφασης για τον προταθέντα πρόεδρο του Συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ. Το αντιδημοκρατικό οξύμωρο να καταψηφίζει το Δημ. Συμβούλιο πρόταση του δημάρχου, αλλά αυτή να εφαρμόζεται, είναι αποτέλεσμα των τελευταίων τροποποιήσεων του «Κλεισθένη» και απόδειξη έλλειψης δημοκρατικής ευαισθησίας και ευθιξίας από τη δημοτική αρχή Ζορμπά.

5. Εγκαλέσαμε την πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου τόσο για τον δημόσιο διασυρμό που επιφύλαξε στους συμβούλους που καθυστέρησαν να επιδώσουν τα laptops που τους είχαμε χορηγήσει στη δική μας θητεία 2014- 2019, ως δημ. αρχή, όσο και για την αναιτιολόγητη επίθεσή της στον τ. πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, Γερ. Βλάχο.

6. Ενημερώσαμε για τις ενέργειές μας στο Κοιμητήριο Αγ. Παρασκευής, όπου λύσαμε το πρόβλημα της δημιουργίας χώρων ταφής στην υπόλοιπη έκτασή του, όπως και την ύπαρξη προσχεδίου και προμελέτης που έχει ολοκληρώσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου επί της θητείας μας για τη δημιουργία Ναού. Βασικό πρόβλημα για την ολοκλήρωση του έργου αποτελεί η αποφυγή του υποχρεωτικού, αυτή τη στιγμή, αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

7. Εκφράσαμε τη διαφωνία μας με τη πρόθεση του δημάρχου να «κλειδώσει» το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια, όπως και τον χώρο έναντι της Εκκλησίας Αγ. Αναργύρων.

8. Εξηγήσαμε σε πιο στάδιο «αφήσαμε» το θέμα της αναγκαίας δημοπράτησης του απαραίτητου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

9. Ενημερώσαμε, για μια ακόμη φορά, για τις ενέργειές μας στο τέλος Αυγούστου κατά της τοποθέτησης «μπαλονιού» στον Λόφο Τσακού από τον Δήμο Χολαργού, με ανεξήγητη «σιωπή» του δημάρχου Αγ. Παρασκευής.

10. Ψηφίσαμε, όπως όλο το Δημ. Συμβούλιο, την παράταση παραμονής των εργαζομένων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.

11. Ψηφίσαμε, επίσης, τον ορισμό μελών στα Διοικητικά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (καταψηφίζοντας τη σχετική αντιδημοκρατική εγκύκλιο του Υπουργείου), στον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ), στο «Αργώ», δίμηνες προσλήψεις προσωπικού για το Νεκροταφείο, τη συγκρότηση επιτροπών αξιολόγησης Ακινήτων και Αδελφοποίησης κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet