Κ. Τσιαμπάς: Το μήνυμα των εκλογών του Μαΐου πρέπει να είναι η ανανέωση
Πολιτική

Κ. Τσιαμπάς: Το μήνυμα των εκλογών του Μαΐου πρέπει να είναι η ανανέωση

Το μήνυμά του ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στέλνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Όραμα για την Αγία Παρασκευή και υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τσιαμπάς.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Τσιαμπάς αναφέρει:

Το πολιτικό παράδοξο που συντελείται στον Δήμο Αγίας Παρασκευής είναι ότι τα ίδια πρόσωπα τα τελευταία 20 χρόνια διεκδικούν τη δημαρχία της πόλης, όταν κατά κοινή ομολογία θεωρούμε ότι τα χρόνια αυτά τα προβλήματα της Αγίας Παρασκευής οξύνθηκαν ή παρέμειναν στάσιμα, αντί να αντιμετωπίζονται.

Επί τουλάχιστον δύο δεκαετίες αντιμετωπίζουμε, ως πόλη, χρόνια προβλήματα, τα οποία βρίσκονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σε περίοπτη θέση στα προγράμματα των συνδυασμών, χωρίς τελικά να αντιμετωπίζονται. Το κολυμβητήριο της Αγίας Παρασκευής, η ηλεκτρονική στάθμευση, το δημαρχείο, το νεκροταφείο, η βίλα Ιόλα, το στρατόπεδο «Σπυρούδη», το πάρκο Νεαπόλεως, είναι μερικά από αυτά. Άλλα με ενδεδειγμένες ή και προφανείς λύσεις που δεν εφαρμόστηκαν και άλλα που, εκ των πραγμάτων, οδηγούν σε αδιέξοδο και πρέπει να δημιουργήσουμε εναλλακτικές, αντί να τα μεταφέρουμε αέναα στον χρόνο.

Παρακολουθώντας τις προεκλογικές εξαγγελίες και τα προγράμματα σου δημιουργείται η εντύπωση ότι στην επόμενη τετραετία θα αναγεννηθεί η πόλη. Δυστυχώς πάλι διαψεύδονται, πάλι τα ίδια.

Οι δυνατότητες του Δήμου είναι συγκεκριμένες. Οι νέοι που δεν τις γνωρίζουν  είναι υποχρεωμένοι να τις μάθουν πριν τάξουν, αυτοί που τις γνωρίζουν να σταματήσουν να λένε ψέματα.

Συμμετείχα στη διοίκηση της πόλης από το 2010 έως το 2014 και μπορώ να έχω πλήρη γνώση για τη διαδικασία υλοποίησης μικρότερων ή μεγαλύτερων έργων. Η πραγματικότητα είναι ότι κάποια από αυτά δεν μπορούν να κατασκευαστούν. Θα πρέπει να πάρουμε την απόφαση και να δαπανήσουμε την ενέργειά μας στο να βρούμε εναλλακτικές λύσεις .

Ως πολίτες μας ενδιαφέρει, για παράδειγμα, η επίλυση του προβλήματος στάθμευσης και όχι ότι κάποτε σχεδιάσθηκε κάτι και κάποτε θα υλοποιηθεί.

Σε δύο μήνες, περίπου, θα έχουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε την πόλη μας σε μια ανανέωση. Σε ανανέωση προσώπων, αναλογιζόμενοι ότι οι ίδιοι άνθρωποι που πρωταγωνιστούν στην πολιτική της πόλης μας δεν την έχουν αλλάξει, δεν την έχουν βελτιώσει και αρκούνται στη συντηρητική διαχείριση της καθημερινότητας. 

Σε ανανέωση πολιτικής λογικής, απεγκλωβίζοντας την πόλη από τα χρόνια προβλήματα, με έναν ρεαλιστικό σχεδιασμό που θα οδηγεί στην υλοποίηση έργων και όχι στην αναπαραγωγή αδιεξόδων.

Σε ανανέωση οράματος για την πόλη μας, η οποία δείχνει σήμερα να μην έχει κανένα σαφή προσανατολισμό, τη στιγμή που οι όμοροι σε αυτή Δήμοι, συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.

Στις εκλογές του Μαΐου η πρώτη μεγάλη επιτυχία θα είναι να αυξηθεί η συμμετοχή. Κι αυτό είναι κάτι που αφορά σε όλους εμάς, τους υποψηφίους, που οφείλουμε να κινητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας.

Η πραγματική επιτυχία θα είναι η ανανέωση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet