Λαϊκή Συσπείρωση Αγ. Παρασκευής: Με τον φασισμό δεν έχουμε τελειώσει ακόμη…
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση Αγ. Παρασκευής: Με τον φασισμό δεν έχουμε τελειώσει ακόμη…

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγ. Παρασκευής Ανδρέας Γκιζιώτης και Γιώργος Τσιμπουκάκης, με ανακοίνωσή τους, αναφέρονται στο φαινόμενο του φασισμού και στην πρόσφατη προσπάθεια αναβίωσής του. Παράλληλα καταγγέλλουν τη στάση των υπολοίπων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην κατάθεση πρότασης ψηφίσματος κατά των πρόσφατων φασιστικών επιθέσεων.

Στην ανακοίνωσή τους οι δύο σύμβουλοι αναφέρουν:

«Η δικαιολογημένη ικανοποίηση που ένιωσε ο λαός μας για την καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής, δεν πρέπει να οδηγήσει σε κανέναν εφησυχασμό. Τα πρόσφατα γεγονότα της φασιστικής δράσης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα υπενθυμίζουν, με χειροπιαστό τρόπο, το εγκληματικό πρόσωπο του φασισμού, την ανοχή που απολαμβάνει η δράση του από την αστυνομία και τον κρατικό μηχανισμό, τη συνειδητή προσπάθεια αθώωσής της από τους αστούς πολιτικούς και δημοσιογράφους, μέσω της ανιστόρητης θεωρίας των “δύο άκρων”.

»Η κατά πλειοψηφία απόφαση για την αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη, πυρηνάρχη Νίκαιας της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, επικεφαλής του “προτύπου” Τάγματος Εφόδου Νίκαιας που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, που εκτέλεσε δεκάδες ανθρωποκτόνες εγκληματικές επιθέσεις κατά μεταναστών, αντιφασιστών, αγωνιστών και πρωτοπόρων κομμουνιστών, συναντά τη δίκαιη αντίδραση και αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

»Η πρόταση ψηφίσματος καταδίκης των γεγονότων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής συνάντησε τη σιωπή των εκπροσώπων της Ν.Δ. των παρατάξεων Ζορμπά (πλην ενός), Οικονόμου και Μουστόγιαννη και την ψήφο ΑΠΕΧΩ. Την υποστήριξη των “ίσων αποστάσεων” από την παράταξη του Μυλωνάκη (στήριξη ΚΙΝ.ΑΛ.), όπως και ενός από την παράταξη του Σταθόπουλου (στήριξη ΣΥΡΙΖΑ).

»Γνωστοί ακροδεξιοί συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης Οικονόμου, όπως και υποψήφιος που είχε να πει καλά λόγια για τη χούντα και που σήμερα βγάζει ανακοίνωση για στήριξη συγκεκριμένου υποψηφίου στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.

»Στο πρόσφατο παρελθόν, το τότε Δημοτικό Συμβούλιο είχε δικαιολογήσει με κάθε τρόπο την παρουσία της φωτογραφίας του διορισμένου από τη χούντα δημάρχου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου…

»Με τον φασισμό δεν τελειώσαμε, αφού δεν τελειώσαμε με το εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά και τον τρέφει επειδή τον έχει ανάγκη. Για να τον αξιοποιεί πολύπλευρα ως δύναμη κρούσης ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, ως πολιτική εφεδρεία για δύσκολες καταστάσεις, όπως η καπιταλιστική οικονομική κρίση, ως εργαλείο για τον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας και τη διάδοση του αντικομμουνισμού, ως φόβητρο για την ανοχή και στήριξη φιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων, με βάση τη λογική του “μικρότερου κακού”.

»Αυτό που χρειάζεται σήμερα ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο φασισμός είναι ο οργανωμένος και μαζικός αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας, που θα στοχεύει όχι μόνο τον ίδιο τον φασισμό, την αναγκαία απόκρουση και απομόνωσή του παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά, αλλά συνολικά τον πραγματικό αντίπαλο, τη ρίζα του κακού, τον καπιταλισμό σε όλες τις μορφές του.

»Μπρεχτ: Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά μονάχα ως καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, ως ο πιο θρασύς και ο πιο δόλιος καπιταλισμός”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet